Dirigent Graham Ross.
Dirigent Graham Ross. © Nick Rutter

Choir of Clare College uit Cambridge geeft kerstconcert in Kruiskerk

11 december 2022 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN Het Choir of Clare College uit Cambridge geeft op donderdagavond 22 december een kerstconcert in Kruiskerk. Het is de derde kerstuitvoering die het koor onder leiding van dirigent Graham Ross in de kerk geeft. Eerder gebeurde dat met groot succes in 2016 en in 2019. 

Het koor heeft in de afgelopen decennia de reputatie opgebouwd een van de allerbeste universiteitskoren te zijn. Elk jaar weer heeft het een druk programma met buitenlandse en binnenlandse concertreizen, radio- en tv-optredens en cd-opnames.

De titel van het kerstconcert luidt dit jaar ‘A Spotless Rose’. Deze smetteloze roos staat in het christendom symbool voor Maria, ‘onbevlekt’ en moeder van Jezus wiens geboorte met Kerst wordt gevierd. Het koor zingt dan ook diverse Carols die over Maria gaan. Maar ook zingt het koor een Gregoriaanse O-antifoon, middeleeuwse traditionals en moderne hymnen, soms in de oorspronkelijke zetting, soms in een nieuwe bewerking. 

Het concert begint om 19.30 uur. De kerk aan Van der Veerelaan 30a is vanaf 19.00 uur toegankelijk voor publiek. Halverwege het concert is er een pauze met koffie en thee, die zijn inbegrepen bij de entree. Het concer duurt tot circa 22.00 uur. Kaarten (27,50 euro; voor kinderen t/m 12 jaar 15 euro) zijn te koop via www.kruiskerk-amstelveen.nl en, voorzover dan nog voorradig, op 22 december bij de ingang van de kerk. Nadere informatie is te verkrijgen via concert@kruiskerk-amstelveen.nl of 020-643.4405.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie