Na een korte toelichting over Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning gingen de clubs met elkaar in gesprek in groepen.
Na een korte toelichting over Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning gingen de clubs met elkaar in gesprek in groepen. Sven van der Vlugt

Rabobank: ‘Verenigingen bieden een belangrijk sociaal netwerk in onze regio’

4 december 2022 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN De Rabobank heeft deze week in samenwerking met het Cobra Museum Amstelveen en NOC-NSF een inspiratieavond voor verenigingsondersteuning gehouden voor clubs uit de kunst- en cultuursector. Meer dan 20 clubs kwamen bijeen om met elkaar te praten over de hulpvragen die hen elke dag bezighouden, zoals hoe kan ik meer vrijwilligers aantrekken en hoe maak ik sponsoren enthousiast. Tijdens de bijeenkomst kregen de clubs ook informatie over de mogelijkheden van Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning.

Ugur Pekdemir, directeur coöperatieve Rabobank in Amstel & Vecht vertelde waarom de bank met Rabo ClubSupport investeert in de toekomst van clubs. “Sportclubs en cultuurverenigingen vormen een belangrijk sociaal netwerk in onze regio. Rabobank vindt het belangrijk dat clubs deze rol nu en in de toekomst blijven vervullen. Daarom helpen wij, samen met onze partners (NOC*NSF, de aangesloten sportbonden en Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst), clubs graag om sterker en toekomstbestendig te worden,” aldus Ugur Pekdemir.

Tijdens het interactieve gedeelte van de avond gingen de clubs met elkaar in gesprek. “Het is fijn om de verhalen te horen van andere clubs, die tegen dezelfde dingen aanlopen als wij. Je leert van elkaar en motiveert om er met elkaar mee aan de slag te gaan’, aldus een van de aanwezigen. Tijdens de groepsgesprekken zijn er ook hulpvragen naar boven gekomen waar de clubs mee aan de slag kunnen gaan.

Deze hulpvragen kunnen aangemeld worden bij NOC*NSF en Rabobank waarna een intake gesprek wordt gevoerd en de vraag verder wordt uitgediept. Mocht een van de clubs besluiten verder te gaan met het traject, dan gaan zij samen met een expert aan de slag om de doelen te behalen. Dit is volgens de Rabobank Een intensief traject, waar veel tijd en aandacht in gaat zitten, maar met mooie resultaten. Inmiddels hebben zo’n 40 verenigingen in deze regio de weg al gevonden naar Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning. Zo werd de zeer snel gegroeide Rugby Football Club uit Haarlem geholpen met het neerzetten van een betere verenigingsstructuur en een beter bestuursorgaan.

Clubs die graag aan de slag willen of meer informatie willen over Rabo ClubSupport verenigingsondersteuning kunnen terecht op www.rabobank.nl/clubsupport.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie