Afbeelding
Pixabay

PvdA wil onderzoek naar mogelijk maken dienstwoningen in Amstelveen

3 december 2022 om 13:04 Overig

AMSTELVEEN De gemeenteraad is woensdag akkoord gegaan met een PvdA-motie om te onderzoeken of personeel van scholen en zorginstellingen kan worden gehuisvest op het terrein van hun werkgevers. “Die hebben grote moeite om personeel te vinden,” zei PvdA-raadslid Arnout van den Bosch. “Onder meer omdat dat kandidaten van elders hier geen betaalbare woonruimte kunnen vinden.”

In Zeist worden volgens hem goede resultaten behaald met woonruimte op het terrein van instellingen. ‘Kan dit ook in Amstelveen? Rondom veel Amstelveense instellingen liggen parkeerterreinen of grasvelden. Of daar ook dienstwoningen op passen, is niet meteen duidelijk en daarom zouden we dit serieus moeten onderzoeken.” 

Harmen van der Steenhoven (D66) opperde dat er wellicht ook binnen de muren van instellingen mogelijkheden zijn. “Of dat meerdere instellingen samen op een plek in Amstelveen iets ondernemen,” zei hij. 

Wethouder Adam Elzakalai omarmde het idee, maar wilde niet meteen veel geld uitgeven aan uitgebreid onderzoek. Hij stelde voor een eerste inventarisatie te doen en daarna verder te kijken. 

Raadsleden hadden nog wel wat tegenwerpingen. Ruud Kootker (BBA) vroeg zich af of het idee wel genoeg oplevert en of de energie niet beter gestoken kan worden in grotere projecten. Patrick Adriaans (SP) wees op de koppeling van privé en werk: “Medewerkers kunnen zich gedwongen voelen bij een instelling te blijven werken om er te kunnen blijven wonen.” Toch werd de motie met 34 stemmen voor en één tegen (BVNL) aangenomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie