Dichter en auteur Jaap Robben.
Dichter en auteur Jaap Robben. Foto: Stephan Vanfleteren

Auteur Jaap Robben te gast in laatste Literair Café Amstelveen van het jaar

22 november 2022 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN Dichter en auteur Jaap Robben is donderdag 1 december te gast in het laatste Literair Café 102 van 2022 in Bibliotheek Stadsplein. In mei van dit jaar startte het Literair Café 102, een samenwerking tussen Boekhandel Venstra en de Bibliotheek. Het initiatief kreeg gemiddeld een 9+ als rapportcijfer van de bezoekers.

In de laatste editie van dit jaar, is Jaap Robben (1984) de hoofdgast. Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijdsgroep, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken, vertalingen en schreef hij meermaals voor het theater. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werkverschijnt inmiddels in vijftien talen. Jaap treedt graag op in boekhandels, bibliotheken en tijdens festivals.

In september verscheen zijn roman ‘Schemerleven’. Hoofdpersoon is Frieda Tendeloo. Wanneer de jonge, vrijgevochten Frieda op een late wintermiddag in 1963 de dichtgevroren Waal op stapt, wacht haar een ontmoeting die ze nooit meer zal vergeten.Tussen de ijsschotsen op de witte rivier ontmoet ze de getrouwde Otto. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Haar leven lang houdt ze haarherinneringen hieraan voor zichzelf. Tot Frieda op 81-jarige leeftijd plotseling weer alleen is. En het verzwegen verdriet zich onontkoombaar aan haar opdringt. Pas dan durft ze opzoek te gaan naar wat ze is verloren.

Het Literair Café 102 vindt plaats in de bibliotheek (102 is het huisnummer aan het Stadsplein waar de bibliotheek gevestigd is, red.). De maandelijkse bijeenkomst wordt samen met boekhandel Libris Venstra georganiseerd die in hetzelfde pand huist. Bezoekers kunnen tijdens het Literair Café  in gesprek gaan met bekende auteurs. Kaartjes voor het Literair Café op donderdag 1 december kosten 10 euro voor leden van Bibliotheek Amstelland en 15 euro voor niet-leden. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie