Zukertort Amstelveen speelde met vier teams thuis in de aula van het Hermann Wesselink College.
Zukertort Amstelveen speelde met vier teams thuis in de aula van het Hermann Wesselink College. Pixabay

Schakers Zukertort Amstelveen halen eerste matchpunt in Meesterklasse

11 oktober 2022 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN Het eerste tiental van Zukertort Amstelveen is er in geslaagd om tegen een op papier sterkere tegenstander haar eerste matchpunt te scoren in de Meesterklasse. Daarvoor was wel was hulp van de tegenstander nodig: Charlois Europoort uit Rotterdam was met slechts negen spelers afgereisd naar Amstelveen. Daardoor werd Conor O’Donnell zonder te spelen winnaar van zijn partij. Bovendien ontbraken er vanwege een belangrijk schaakevenement in Oostenrijk aan beide zijden de nodige spelers die moesten worden vervangen.


Teamleder Florian Jacobs, jeugdtalent Arthur de Winter en Sybolt Strating wisten hun partijen in winst om te zetten. Vooral Sybolt is goed op dreef: voor zijn partij tegen LSG drie weken geleden won hij de ‘New in Chess Schoonheidsprijs’. Remises waren er voor Piet Peelen en invaller Jeroen Schoonackers. Sander Los, Fitzgerald Krudde, Martijn van der Eijk en invaller Eric Roosendaal moesten de eer aan hun tegenstander laten. De uitslag werd dus 5-5.

Daarmee klom Zukertort van de tiende naar de negende plaats in de ranglijst. Met nog zeven ronden te gaan is alles nog mogelijk. De overige drie teams die voor Zukertort in actie kwamen waren helaas minder succesvol en verloren hun wedstrijd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie