Afbeelding
Soroptimisten

Soroptimisten koken met een voor Oekraïense vrouwen

29 september 2022 om 17:39 Overig Deel je nieuws

wanneer

Op woensdag 5 oktober organiseren de Soroptimistclub van Amsterdam- Zuid/Amstelveen om 18:00 uur een gezamenlijke maaltijd met een twintigtal Oekraïense vrouwen.

Waar

In voormalig theater Griffioen, Uilenstede 106, Amstelveen. 

Wat

De Soroptimisten koken en er zullen gerechten met een Nederlands karakter op tafel komen.en eten die gezamenlijk met de Oekraïense vrouwen. 

De bijeenkomst wordt o.a.gedeeltelijk gesponsord door slagerij Stronkhorst, Naeckte Brouwers en de firma Blond die tafellakens en servetten levert. Belangrijk is ook dat der ruimte is kosteloos ter beschikking is gesteld.

Waarom

Het doel is om in een gezellige, ongedwongen sfeer contact met elkaar te maken, mogelijk voor de lange termijn. en op die manier inhoud te geven aan de doelstelling van het Soroptimisme. Soroptimisten zetten zich wereldwijd in voor het verbeteren van de positie van meisjes en vrouwen.

Wie

Voor deze avond werken de Soroptimisten samen met Welzijnsorganisatie Participe die direct enthousiast reageerde op het idee. De Oekraïense vrouwen wonen in twee nabijgelegen hotels waar nauwelijks kookgelegenheid is.  In het nabijgelegen Uilenstede is dit mogelijk en wordt in de toekomst vaker gezamenlijk gekookt en gegeten. 

Achtergrondinformatie

Soroptimisten zetten zich wereldwijd in voor het verbeteren van de positie van meisjes en vrouwen. De Soroptimistclub Amsterdam- Zuid/Amstelveen zetten zich in Amstelveen ook in het bijzonder in voor de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ waarin aandacht wordt gevraagd voor geweld tegen vrouwen. In samenwerking met de gemeente Amstelveen worden mogelijk van 25 november tot 10 december gebouwen enkele uren per dag oranje verlicht. Op maandag 28 november wordt in het kader van de campagne een prachtige ‘social sofa’ onthuld op het plein bij Villa Randwijck.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie