Fragment van campagneposter van de Kinderboekenweek.
Fragment van campagneposter van de Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

‘Gi-ga-groen Leesmonsterbal’ in bieb tijdens Kinderboekenweek

29 september 2022 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN De jaarlijkse Kinderboekenweek gaat op woensdag 5 oktober van start. De week heeft dit jaar ‘Gi-ga-groen’ als thema en staat in het teken van alles wat leeft en bloeit in de natuur. Bibliotheek Amstelland heeft in alle vestigingen activiteiten in het kader van de kinderboekenweek op het programma staan. Zo vindt er op zaterdag 8 oktober van 15.00 tot 16.30 uur een ‘Gi-ga-groen Leesmonsterbal’ voor kinderen van 7 tot 12 jaar plaats in de hoofdvestiging aan het Stadsplein.

Kinderen die mee willen doen moeten zich vooraf aanmelden. Ze worden opgeroepen om verkleed als leesmonster, favoriete boekpersonage of idool naar het Leesmonsterbal te komen. Ze kunnen een monsterlijk drankje drinken tijdens de Silent Poetry Disco, een monstermasker maken en meedoen aan leuke spellen. Ook wordt het logo voor de Leesmonsterclub onthuld dat de clubleden hebben gekozen. Het Leesmonsterbal is ook bestemd voor kinderen die geen lid zijn van de Leesmonsterclub. Deelname is gratis. Aanmelden melden kan via debibliotheekamstelland.nl/campagnes/Kinderboekenweek2022.html

GI-GA-GROENE FILM In de bibliotheekvestiging in Westwijk kunnen kinderen van 10 tot 12 jaar op zaterdag 1 oktober al meedoen aan een workshop waarbij ze een stopmotion video over een avontuur in de natuur kunnen maken. In deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met de filmtechniek en maken ze een ‘giga-groene film’. De workshop duurt van 15.30 tot 16.30 uur. deelname kost 7,50 euro voor bibliotheekleden en 15 euro voor niet-leden.

GI-GA-GROENE KIKKER Op woensdag 5 oktober kunnen kinderen van 7 tot 9 jaar in bibliotheek Stadsplein meedoen aan een workshop waar ze een Gi-Ga-Groene kikker met LEGO WeDo kunnen maken. Ook leren ze daar basisprincipes van programmeren. De workshop vindt plaats van 15.30 tot 16.30 uur. Deelname kost 5 euro voor bibliotheekleden en 10 euro voor niet-leden. 

GI-GA-GROEN MONSTER Kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen tot slot op woensdag 12 oktober van 15.30 tot 16.30 uur (onder begeleiding van ouders) meedoen aan de workshop ‘Maak je Gi-Ga-Groene monster van karton’. De workshop vindt plaats in bibliotheek Stadsplein. Deelname kost 7,50 euro voor leden en 12,50 euro voor niet-leden.

Aanmelden voor de workshops kan via de agenda op debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie