Afbeelding
Stadshart Amstelveen

Kleding inleveren in Stadshart bij Olcay of Dolshe Gulsen voor hergebruik

27 september 2022 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN Stadshart Amstelveen staat van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober in het teken van duurzaamheid met de Style Recycle Challenge. Daarbij gaan de  zussen Olcay en Dolshe Gulsen de uitdaging met elkaar aan wie de meeste kleding inzamelt voor hergebruik van het textiel. Met een levensgrote projectie van de zussen Gulsen worden bezoekers toegesproken om hun kleding te doneren. 

Bezoekers van Stadshart Amstelveen worden in de actieweek opgeroepen om de kleding die zij niet meer dragen, in te leveren bij een speciaal recycle-station in het Binnenhof. Donateurs geven hiermee hun kleding een tweede leven en maken bovendien elke dag kans op verschillende prijzen. De kleding wordt gedoneerd aan textielinzamelingsbedrijf Sympany dat aan een circulaire textielketen werkt om bij te dragen aan een duurzamere wereld. 

ANDEREN INSPIREREN Olcay en Dolshe Gulsen zijn de ambassadeurs van de Style Recycle Challenge. Ze gaan met elkaar de strijd met elkaar aan wie de meeste kilo’s kleding inzamelt. Samen willen zij in totaal 1.000 kilo aan kleding inzamelen. “Mijn zus Dolshe en ik ruimen onze garderobe regelmatig op. Kleding die wij niet meer dragen, maar kwalitatief nog goed is, krijgt een nieuw leven. Daarom vind ik dat deze challenge helemaal bij ons aansluit en we zetten ons hier dan ook graag voor in. We hopen hiermee ook andere mensen te inspireren om te gaan recyclen,” vertelt Olcay Gulsen.

HOLOBOX Op het Binnenhof (tegenover Zara) komt een holobox te staan dat dient als het recycle-station. Met een projectie van de zussen Gulsen worden bezoekers opgeroepen om hun kleding te doneren. De donateurs kunnen vervolgens de keuze maken of zij hun oude kleding inleveren bij Olcay of Dolshe. Bij een donatie aan Olcay maakt de deelnemer kans op een duurzame treinreis naar Londen. Bij de keuze voor doneren aan Dolshe, kan er een treinreis naar modestad Parijs gewonnen worden. Bovendien ontvangen alle donateurs een winkaart, waarmee cadeausets en producten van de ondernemers uit het hele winkelcentrum te winnen zijn.

DUURZAME BESTEMMING Voor de Style Recycle Challenge gaat Stadshart Amstelveen een samenwerking aan met textielinzamelaar Sympany. De kilo’s textiel die tijdens de Style Recycle Challenge worden verzameld bij Stadshart Amstelveen, geeft Sympany een nieuwe bestemming. “Al het textiel dat van goede kwaliteit is, sorteren wij en wordt door iemand anders gedragen. Niet meer draagbare kleding wordt gerecycled en verwerkt tot grondstof en ingezet voor nieuwe producten. Bij ons krijgt elk stukje stof weer een duurzame bestemming,” aldus Wouter Reedijk Manager Retail van Sympany.

Duurzaamheid speelt volgens winkelcentrummanager Eduard Helwig een belangrijke rol voor het algehele Stadshart Amstelveen. Gedurende de negen dagen durende Style Recycle Challenge wil Stadshart Amstelveen de duurzaamheid binnen het winkelcentrum en van haar winkeliers in het spotlicht zetten en uitdragen aan haar bezoekers. Voor meer informatie: stadshartamstelveen.nl/everydaygree

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie