Scholieren in actie tijdens de bootcamp van Defensie.
Scholieren in actie tijdens de bootcamp van Defensie. Naomi Heidinga

Defensie geeft bootcamp voor Amstelveense scholieren

19 september 2022 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Ondanks het buiige weer, stond de maandag tijdens de Nationale Sportweek in Amstelveen in het van outdoor sporten. Daarbij was Defensie te gast. Medewerkers van het leger gaven op de noordelijke Poeloever een bootcamp voor scholieren van het voortgezet onderwijs. De jongeren werden daarbij zowel fysiek als mentaal uitgedaagd: door samen te werken moeten er verschillende opdrachten uitgevoerd worden. Na een peptalk van burgemeester Tjapko Poppens gingen ze van start.

Niet alleen jongeren gingen vandaag de uitdaging met outdoor sporten aan. Iets verderop op het terrein aan de noordelijke Poeloever kwamen senioren in actie tijdens de sportmeerkamp. Daarbij stonden onder meer slepen met autobanden en pallets liften op het programma.

(Tekst gaat door onder foto)

Vandaag stond ook een sportmeerkamp op het programma. Foto: Naomi Heidinga

DE POELDAG Ook de rest van de week zijn er nog veel sportactiviteiten om aan mee te doen. Zondag 25 september vindt de slotdag van de Nationale Sportweek plaats: De Poeldag. Dat is een dag vol activiteiten voor iedereen. Wethouder Sport Herbert Raat opent deze dag om 10.00 uur op het veld nabij Poel’s Up, Daar staat ook een informatiestand met alle informatie over de activiteiten

Aansluitend aan de opening geeft professioneel windsurfer Sil Hoekstra een demonstratie foiling. Daarna kan iedereen zelf meedoen met allerlei (water)sport activiteiten. Zo is het mogelijk om te zeilen, windsurfen en suppen met de boten en planken van Watersport Vereniging Amstelveen (WSA). de verenging geeft  ook een zeil clinic en verzorgt een pendeldienst met een motorboot tussen de kleine steiger bij het Raadhuis, de steiger bij restaurant aan de Poel en het WSA-terrein.

Zelf roeien of peddelen kan met Amstelveense jeugdbouwboten van De Uiterton. De roeibond (KNRB) laat liefhebbers kennismaken met de roeisport. De kano’s van de Uithoornse Roei-en Kanovereniging Michiel de Ruyter en Kanovereniging Frisia klaar in het water voor een rondje op de Poel.

Bij Poel’s Up zijn koffie, thee en versnapering verkrijgbaar. Hier kan ook gebruikgemaakt worden van douche en toilet. Ook is het mogelijk om hier te suppen. In het clubhuis van De Poelster aan de Doorweg vinden onder meer een judoclinic en workshops kickboksen en krachttraining plaats. Ook staat een workshop over de ‘Wim Hof-methode’ op het programma en een schaats-clinic. Naast de activiteiten op en rond het water worden er ook wandelingen georganiseerd, kun liefhebbers steplessen nemen of de oefeningen van de QR-route eens uitproberen. 

Meer informatie over De Poeldag is te vinden op amstelveensport.nl/poeldag

Voor meer informatie over alle activiteiten tijdens de Nationale Sportweek in Amstelveen: amstelveensport.nl/nationale-sportweek


Illustratie: AmstelveenSport

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie