De Progress vlag wappert deze week bij het raadhuis.
De Progress vlag wappert deze week bij het raadhuis. Monique Sons/BDU

Progress vlag wappert bij raadhuis Amstelveen in week van Pride Amsterdam

3 augustus 2022 om 15:20 Overig

AMSTELVEEN Vanwege de Pride Amsterdam wappert de Progress vlag deze week ook bij het raadhuis van Amstelveen. Pride Amsterdam is een festival dat de diversiteit van de LHBTI-gemeenschap (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen) tot uitdrukking brengt met sport, kunst en cultuur, roze kerkdiensten, manifestaties. Hoogtepunt van de Amsterdam Pride is traditiegetrouw de Canal Parade, een bonte stoet van boten die op de eerste zaterdag van augustus door de grachten vaart.

De Progress vlag die bij het raadhuis is gehesen, is een uitbreiding van de oorspronkelijke regenboogvlag met naast de bekende regenboogkleuren ook zwart, bruin, lichtblauw, lichtroze en wit. Die laatste drie kleuren komen van de transgendervlag, zwart en bruin staan voor zwarte mensen en andere personen van kleur.

Het thema van de Amsterdam Pride is dit jaar ‘My Gender, My Pride’. Daarmee wordt aangegeven dat iedereen zich vrij moet voelen om zichzelf te kunnen zijn, zonder opgelegde norm van buitenaf. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie