Afbeelding
Pixabay

Zomerleesbingo voor kinderen en langere uitleentermijn in zomer bij bieb

Overig

AMSTELVEEN Bibliotheek Amstelland heeft voor de zomermaanden juli en augustus een aantal activiteiten georganiseerd zoals ‘backpacken met de bieb´ voor de jeugd, filmochtenden voor volwassen en zomerleesbingo voor kinderen. Daarnaast is de uitleentermijn voor geleende titels in juli en augustus verlengd van 3 maar 4 weken om lekker rustig aan te kunnen doen. Voor wie nog geen lid is van de bieb, maar wel nieuwsgierig is naar wat de bieb te bieden heeft, is er het Onbezorgd-abonnement (3 maanden lang lenen voor 10 euro).

Om kinderen aan te moedigen ook in de zomervakantie lekker te blijven lezen, heeft de bibliotheek de Zomerleesbingo gelanceerd. Op alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland (Stadsplein, Westwijk, en in Aalsmeer en Uithoorn) liggen er vanaf begin juli bingokaarten klaar. Voor kinderen die bingo hebben, ligt er een zomerse prijs klaar.

Op dinsdag 26 juli van 12.30 tot 14.00 uur kunnen kinderen bij wijkcentrum De Bolder backbacken met de bibliotheek. Bibliotheekmedewerkers zetten een tipi op, lezen voor en geeft leuke workshops. Kinderen kunnen een blotevoetengedicht maken, het blotevoeten-pad bewandelen, naar verhalen luisteren en knutselen. Op 9 augustus vindt deze activiteit nogmaals plaats maar dan op een andere locatie. 

Bibliotheek Stadsplein houdt in juli en augustus vier filmochtenden waar historische topfilms worden vertoond. De door kenners geselecteerde worden ingeleid en nabesproken worden door filmkenner Eric van Rooyen. Het publiek kan de films waarin vorstelijke intriges de hoofdrol spelen bekijken onder het genot van een kopje koffie of thee. De toegang bedraagt voor bibliotheekleden 5 euro per film, inclusief een kopje koffie of thee. Voor niet-leden bedraagt de prijs 7,50 euro. Voor meer informatie: debibliotheekamstelland.nl

advertentie
advertentie