‘Draconische maatregelen nodig om te voorkomen dat elektriciteitsnet verder vastloopt’

30 jun, 17:00 Overig
Pixabay
Liander is in Amstelveen op zoek naar een locatie voor een nieuw 150 kV-station.
Liander is in Amstelveen op zoek naar een locatie voor een nieuw 150 kV-station.

AMSTELVEEN Het stroomnet in Noord-Holland is op veel plekken verstopt. Gedeputeerde Edward Stigter (Klimaat en Energie) roept inwoners en bedrijven daarom op het elektriciteitsnet te ontzien door minder en anders energie te gebruiken. Dat moet op korte termijn verlichting bieden. Daarnaast zijn volgens hem draconische maatregelen nodig om te voorkomen dat het net op langere termijn verder vastloopt. Netbeheerders Liander en Tennet werken inmiddels op veel plaatsen in Noord-Holland aan uitbreidingen van het elektriciteitsnet. Zo is Liander in Amstelveen op zoek naar een locatie voor een 150 kV-station, een knooppunt in het hoogspanningsnet. In Haarlemmermeer zoekt Liander twee locaties voor dergelijke stations.

Bedrijven kunnen vanwege de overbelasting van het elektriciteitsnet op veel plekken in Noord-Holland de komende tijd geen nieuwe of grotere aansluiting krijgen. ‘Ook andere grote opgaven die keihard nodig zijn, zoals de bouw van woningen, komen hierdoor in de knel,’ meldt gedeputeerde Stichter in een weblog. In nieuwe woonwijken kunnen nu soms al geen winkels en scholen of medische posten worden a..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 16 aug, 15:50 Amstelveen staat met straatnamen stil bij lokale historie
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 9 aug, 14:00 Overleg over extra tramhalte op nieuw bedrijventerrein Amstelveen Zuid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 16:00 Gemeente Amstelveen bereidt zich voor op aanvallen op computersystemen
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:00 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Overig 24 jul, 11:00 Nieuwe wijkagent Westwijk: Radjin Kalikadien
PREMIUM
Afbeelding
Overig 17 jul, 10:40 Kettinggesprek Matthijs de Jongh

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.