Zwembad De Meerkamp.
Zwembad De Meerkamp. Aangeleverd

SP maakt zich zorgen over toekomst zwemlessen in Amstelveen

Overig

AMSTELVEEN SP Amstelveen is geschrokken van het bericht dat zwemvereniging De Futen vanaf 2 juli met de abc-zwemlessen gaat stoppen. Nadat eerder zwembad De Otter in Uithoorn definitief de deuren sloot, is dat weer een ontwikkeling die extra druk geeft op de capaciteit voor zwemlessen. De SP neemt De Futen daarbij niets kwalijk, want de vereniging moest dit besluit noodgedwongen nemen vanwege gebrek aan instructeurs. De partij maakt zich echter wel zorgen omdat er al wachtlijsten zijn van meer dan een jaar en kunnen zwemmen een belangrijke vereiste is in de waterrijke omgeving van Amstelveen. De SP heeft over de kwestie vragen gesteld aan het college van B en W.

“Toen ik afgelopen maandag, 20 juni, van ouders de brief onder ogen kreeg dat De Futen ging stoppen met zwemlessen was ik onaangenaam verrast,” vertelt burgerraadslid Wil Roode. “Ik ben meteen een rondje gaan maken langs andere aanbieders zoals De Snippen en De Meerkamp zelf, maar die hebben al een wachtlijst van meer dan een jaar. Door het sluiten van De Otter in Uithoorn en doordat De Futen nu helaas moet stoppen met zwemles, zullen de wachttijden alleen maar toenemen. Een tweede punt, voor mij en de SP ook erg belangrijk, is dat de nodige kinderen via de Amstelveenpas zwemles volgden, hoe moet het daarmee en hoe moet het met het vooruitbetaalde geld door de gemeente?”

URGENTIE SP-fractievoorzitter Patrick Adriaans hoopt dat het college van B en W de urgentie inziet en met alle partijen mee wil werken aan mogelijke oplossingen. ”Als eerste is het natuurlijk te betreuren dat het De Futen niet gelukt is om continuïteit in de zwemlessen te kunnen handhaven. Het laat alleen al zien hoe afhankelijk we zijn van de inzet van vrijwilligers en hoe belangrijk het werk is wat zij doen. Wij nemen De Futen hierin ook niets kwalijk, zij zijn misschien wel meer teleurgesteld dan wij al zijn. Zwemles daarentegen ziet de SP als een noodzakelijk onderdeel van de opvoeding in een waterrijk land als Nederland en zeker specifiek in Amstelveen. We hebben ook altijd gepleit voor het schoolzwemmen. De SP ziet het als een taak van de overheid om daar waar het de gemeenschap zelf onvoldoende lukt in te springen. Daarom hebben wij het college gevraagd hoe het tegen deze ontwikkelingen aankijkt en welke taak het ziet om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Amstelveen voldoende mogelijkheid hebben om zwemles te volgen.” 

advertentie
advertentie