Sophie Witteveen
Sophie Witteveen Eigen foto

Sophie Witteveen voorzitter van Vereniging Vrouwen met Hogere Opleiding

21 juni 2022 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN Sophie Witteveen uit Amstelveen (Nes aan de Amstel) is op 18 juni door de algemene ledenraad tot landelijk voorzitter verkozen van de Vereniging van Vrouwen met Hogere Opleiding (VVAO). Zij koos Sophie Witteveen als boegbeeld en vertegenwoordiger van de meer dan 3.000 hoogopgeleide leden wegens haar bestuurlijke ervaring, strategisch inzicht, visie en jarenlange betrokkenheid bij de VVAO. 

Witteveen brengt een schat aan ervaring mee uit haar loopbaan in commerciële en not-for-profit organisaties als het gaat om participerend leiderschap en samenwerking met professionals. Zij zal daarmee naar verwachting de vereniging naar een hoger plan brengen. Het nieuwe bestuur van de VVAO bestaat verder uit Carleen Sikkema (secretaris), Xandra Dick (penningmeester), Pauline Hendriks (Communicatie) en Leny Gubbi (algemeen bestuurslid).

De bijna honderd aanwezige bestuursleden van 32 lokale afdelingen verwelkomden Sophie Witteveen als een verbindende verenigingsvoorzitter, die met een innovatieve agenda meteen voortvarend haar termijn aftrapte. Witteveen: “De ruim 100 jaar oude VVAO wil ook in de toekomst een thuis zijn voor hoogopgeleide vrouwen uit verschillende disciplines. Ons doel is om kennis en ervaringen te delen en gezamenlijk bij te dragen aan empowerment van vrouwen in werk en maatschappij, in verschillende stadia van hun leven. Dit is te meer actueel nu ook de EU-lidstaten het na jaren eens zijn geworden over een Europees vrouwenquotum”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie