Burgemeester Tjapko Poppens bij de lunch in restaurant Colijn in Bovenkerk.
Burgemeester Tjapko Poppens bij de lunch in restaurant Colijn in Bovenkerk. Gemeente Amstelveen

Lunch voor Amstelveense militaire veteranen

20 juni 2022 om 14:08 Overig

AMSTELVEEN De gemeente heeft Amstelveense militaire veteranen zaterdag een lunch aangeboden in restaurant Colijn. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Hij zei dat de gemeente veel waarde hecht aan de Amstelveense veteranen. ‘Veteranen hebben ons land op een geweldige manier gediend. Zij hebben zich, soms met risico voor eigen leven, ingezet voor vrede, vrijheid en veiligheid. In ons land en op vele andere plekken in de wereld. Daar zijn wij trots op.”


Vanwege het beperkte aantal aanmeldingen ging een eerder geplande bijeenkomst niet door en koos de gemeente voor een lunch, Zo konden de dertig aanwezige veteranen en hun partners elkaar toch ontmoeten.

Op zaterdag 25 juni vindt de Nederlandse Veteranendag plaats. Dit landelijke evenement is bedoeld om de meer dan 100.000 Nederlandse veteranen te bedanken voor hun inzet voor de vrede, nu en in het verleden.

Amstelveen telt circa  170 veteranen.  Landelijke erkenning en waardering zijn belangrijk volgens burgemeester Poppens. “Maar het is zeker zo belangrijk, dat veteranen die erkenning krijgen van mensen uit hun directe omgeving. Zij hebben een verhaal te vertellen.” 

Sinds vorig jaar heeft Amstelveen een veteranenperkje met witte anjers in het Broersepark, als blijk van waardering en erkenning aan de Amstelveense veteranen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie