Wethouder Herbert Raat onthulde in 2021 een bord met vaarregels die gelden op de
Amstel. Hij deed dat in het bijzijn van Handhaving en Peter Hesp, voorzitter van de Vereniging Amstel Oever.
Wethouder Herbert Raat onthulde in 2021 een bord met vaarregels die gelden op de Amstel. Hij deed dat in het bijzijn van Handhaving en Peter Hesp, voorzitter van de Vereniging Amstel Oever. Gemeente Amstelveen

Aanpak van overlast pleziervaart op de Amstel

17 juni 2022 om 14:09 Overig

AMSTELVEEN Handhavers van de gemeente Amstelveen zijn sinds een aantal weken bij mooi weer op de Amstel aanwezig om op te treden bij overlast van pleziervaart. Met name harde muziek en te hard varen, zorgen jaarlijks voor veel overlast bij omwonenden. Met de politie is afgesproken dat zij zoveel als mogelijk meevaart. Sinds vorig jaar heeft het team handhaving een eigen handhavingsboot waarmee snel opgetreden kan worden bij overtredingen van de vaarregels.

Deze dagen is prachtig weer voorspeld. Handhaving is daarom op de Amstel aanwezig om schippers aan te spreken, en waar nodig te bekeuren, bij overlastgevend gedrag.

“Als de temperatuur stijgt, ontvangen wij met regelmaat klachten van omwonenden over pleziervaartuigen die voor veel overlast zorgen,” zegt wethouder Herbert Raat (Handhaving). “Hier treden wij streng tegen op. Nu wij zelf een handhavingsboot hebben aangeschaft, kunnen we sneller anticiperen op ongewenst gedrag. Burgemeester Tjapko Poppens heeft zich ervoor hardgemaakt dat de politie in ieder geval de komende tijd een aantal keer met ons meevaart. Het is belangrijk dat we hierin goed samenwerken. Volgende week varen de burgemeester en ik zelf ook een keer mee om te zien wat er zich afspeelt op het water.”

BORDEN MET REGELS Om de belangrijkste vaarregels onder de aandacht te brengen, heeft de gemeente vorig jaar borden langs de Amstel geplaatst ter hoogte van de Kalfjeslaan vanuit Amsterdam gezien en bij de Hollandsedijk vanuit Uithoorn gezien. Op de waarschuwingsborden staan de volgende regels voor varen op de Amstel:

- 9 kilometer per uur is de maximale snelheid op het water
- Houd 1,5 meter afstand
- Geen versterkte muziek
- Geen afval achterlaten

Wie zich niet aan deze regels houdt, riskeert een boete. De gemeente wil daarmee bewerkstelligen dat iedereen in de zomermaanden kan genieten van het mooie weer, zowel op als aan het water.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie