Gezellige drukte op Zijdelveld.
Gezellige drukte op Zijdelveld. R. Roozeboom

Kunstroute Zijdelveld drukbezocht

Overig

UITHOORN Kunstroute Zijdelveld heeft op zaterdag 11 en zondag 12 juni voor een heel weekend kunst en gezelligheid op het Zijdelveld in Uithoorn gezorgd. Bezoekers konden daar van kunst en optredens genieten in 45 (voor)tuinen. Ook vonden er kinderactiviteiten plaats. De succesformule van bewoners van Zijdelveld bleek opnieuw aan te slaan. 

Kunstroute Zijdelveld is uitgegroeid tot een van de leukste en gezelligste evenementen van Uithoorn en De Kwakel. Dat was ook afgelopen weekend weer te merken. Het was een vrolijke drukte in de straat vol kunst en muziek. Een paar duizend bezoekers kwamen af op de negentig kunstenaars die hun schilderijen, sieraden, tassen of beelden lieten zien in de tuinen van de bewoners van Zijdelveld. 

Maar het bleef niet alleen bij kijken. Er werd ook meegezongen met Nederlandstalige deunen, geluisterd naar poëzie-voordrachten, genoten van jazz en blues of gewerkt in een workshop. 

GOEDE SFEER EN MOOI WEER Het evenement trok een kunstminnend publiek, want nog niet eerder is er tijdens de kunstroute zo veel verkocht. De sfeer en het fantastisch mooie weer hebben volgens de organisatie bijgedragen aan het slagen van dit culturele dorpsfeest. ‘Jong en oud hebben van het samenzijn en van de happening genoten, met dank aan de gastvrijheid van het Zijdelveld.’

Zie voor meer informatie: facebook.com/KunstrouteZijdelveld 

De organisatie is per e-mail bereikbaar via: kunstroutezijdelveld@gmail.com 


Kinderen konden zich laten schminken. - Foto: R.Roozeboom   


Een van de kunstwerken die te zien waren. - Foto: R.Roozeboom 


Kunstwerken in een tuin aan Zijdelveld. - Foto: R.Roozeboom

               

                

Kunstwerken in een tuin aan Zijdelveld.
advertentie
advertentie