Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Alzheimer Café in teken van technische hulpmiddelen bij dementie

Overig

AMSTELVEEN Het Alzheimer Café Amstelveen vindt op donderdagavond 23 juni plaats in wijkcentrum Westend. Gespreksleider Job van Amerongen gaat in gesprek met Caroline Smeets, fysiotherapeut bij Movision, over domotica. Dat is technologie die in huis toegepast kan worden zodat mensen met dementie langer zelfredzaam zijn.

Voorbeelden van thuistechnologie zijn bewegingsmelders, intercom- of video observatie, alarmknoppen of automatische verstrekking van medicijnen. Thuistechnologie kan ook gebruikt worden om kinderen, vrienden of buren te waarschuwen als er iets aan de hand is. Dat biedt voor naasten de mogelijkheid om zorg op afstand te bieden.

Caroline Smeets geeft in het Alzheimer Café uitleg over de ontwikkelingen op het gebied van thuistechnologie. Ook het gebruik en de bediening van de elektronica komen aan de orde. Ook komt de vraag aan bod hoe het zit met de menselijke contacten als technologische hulpmiddelen worden toegepast om veiliger thuis te kunnen blijven wonen. Uiteraard is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Het Alzheimer Café in wijkcentrum Westend begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Westend is gevesgd aan Westewijkplein 3. vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor meer informatie: alzheimer-nederland.nl/amstelland

advertentie
advertentie