De huidige kinderraad heeft een actie gedaan voor de kledingbank omdat ze iets wilden doen aan de armoede onder kinderen.
De huidige kinderraad heeft een actie gedaan voor de kledingbank omdat ze iets wilden doen aan de armoede onder kinderen. Gemeente Amstelveen

Amstelveen op zoek naar nieuwe kinderburgemeester en leden kinderraad

11 juni 2022 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen is weer op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester en nieuwe leden voor de kinderraad. De kinderraad praat mee over onderwerpen als veilig verkeer, armoede onder kinderen en kunst en cultuur. In de kinderraad is van bijna iedere Amstelveense basisschool een leerlingen vertegenwoordigd.

“De mening van kinderen doet ertoe. Daarom is het zo fijn dat we in Amstelveen een kinderraad hebben. Want de kinderraad geeft aan welke thema’s zij belangrijk vinden. En ze komen met goede ideeën als wij ze om advies vragen. Want kinderen kijken toch nét even anders tegen onderwerpen aan,” zegt wethouder Frank Berkhout (Onderwijs en Jeugd).

THEMA De kinderraad van Amstelveen komt een paar keer per jaar samen om advies te geven en te werken aan een eigen thema. Tijdens de eerste bijeenkomst kiezen de kinderraadsleden het thema waarvoor ze zich willen inzetten. De huidige kinderraad heeft bijvoorbeeld een actie gedaan voor de kledingbank omdat ze iets wilden doen aan de armoede onder kinderen. De kinderraad heeft ook een bezoek gebracht aan de kledingbank.

KINDERBURGEMEESTER Net als de kinderraad wordt er elk jaar een nieuwe kinderburgemeester aangesteld. Dit schooljaar is dat Bana. De kinderburgemeester is het gezicht van de kinderraad en vervult ceremoniële taken. Het gaat daarbij onder mEer om een boek overhandigen tijdens de Kinderboekenweek, Sinterklaas ontvangen en een gedicht voordragen tijdens de 4 mei herdenking. Ook moet de kinderburgemeester wel eens een interview geven of op stap met de burgemeester.

Amstelveense kinderen die nu in groep 6 of 7 zitten of na de zomervakantie in groep 7 en 8 kunnen meedoen. Ze kunnen zich aanmelden tot 19 juni. Aanmelden kan door een filmpje te sturen naar kinderburgemeester@amstelveen.nl onder vermelding van de naam, school en ideeën dat het kind heeft voor Amstelveen. Voor meer informatie: amstelveen.nl/kinderburgemeester.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie