Jonge mantelzorgers bieden hulp aan een naaste met een ziekte of beperking.
Jonge mantelzorgers bieden hulp aan een naaste met een ziekte of beperking. Gemeente Amstelveen

Gemeente Amstelveen zet jonge mantelzorgers in het zonnetje

31 mei 2022 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen wil samen met steunpunt Mantelzorg & Meer jonge mantelzorgers bedanken tijdens de ‘Week van de jonge mantelzorger’ (1 tot en met 7 juni). Circa tien procent van de jongeren geeft thuis mantelzorg aan een naaste met een ziekte of beperking. Zij krijgen daarom een kleine attentie. Ook is er een aantal activiteiten waar jonge mantelzorgers aan mee kunnen doen.

Jonge mantelzorgers zorgen thuis voor een familielid dat langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Vaak hebben deze jongeren daardoor meer zorgen dan andere leeftijdsgenoten. Omdat het niet anders kan of ze zich verantwoordelijk voelen, helpen ze meer mee in huis dan leeftijdsgenoten. Deze zorg combineren met vrienden, sport en school kan soms erg lastig voor hen zijn.

 CADEAUBON “Als blijk van respect en om deze jonge inwoners te bedanken ontvangen zij van gemeente Amstelveen een cadeaubon. Op deze manier hoopt de gemeente jonge mantelzorgers een hart onder de riem te steken en te steunen met deze toch vaak zware taak,” aldus wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn). 

HULP Het is volgens wethouder Frank Berkhout (Onderwijs en Jeugd) belangrijk dat jonge mantelzorgers het gevoel krijgen dat ze er niet helemaal alleen voor staan. “En ook dat ze weten dat er hulp is voor hen, bijvoorbeeld door Mantelzorg en Meer. Zij organiseren trainingen, activiteiten en ontmoetingsavonden om jonge mantelzorgers met elkaar in contact te brengen. Daarom is het goed dat er jaarlijks aandacht is voor deze jongeren tijdens de week van de Jonge Mantelzorger.”


Jonge mantelzorgers die meer informatie willen of in contact willen komen met andere jonge mantelzorgers kunnen terecht op mantelzorgenmeer.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie