Chefkok Stefan van Sprang op het terras van restaurant Aan de Poel.
Chefkok Stefan van Sprang op het terras van restaurant Aan de Poel. Naomi Heidinga

Restaurant Aan de Poel behoudt twee Michelinsterren

30 mei 2022 om 16:11 Overig

AMSTELVEEN Restaurant Aan de Poel behoudt de twee Michelinsterren. Dat blijkt uit de toekenning van de Michelinsterren voor de Nederlandse restaurants. De uitslag werd vanmiddag in het DeLaMar Theater in Amsterdam bekendgemaakt. De Michelinsterren gaan naar restaurants die van de inspecteurs een hoge beoordeling hebben gekregen.

Restaurant Aan de Poel bestaat sinds 2007. In 2008 kreeg het restaurant van Stefan van Sprang en Robbert Veuger zijn eerste Michelin-ster, in 2012 gevolgd door de tweede. Het restaurant wist sindsdien zijn twee Michelin-sterren steeds te behouden.

Aan de Poel behoort tot de 21 restaurants in Nederland met twee Michelinsterren. De Michelin-gids Nederland 2022 telt daarnaast 2 restaurants met 3 sterren (De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen) en 94 restaurants met één ster. Zie voor de volledige lijst: guide.michelin.com

Naast Aan de Poel viel nog een Amstelveens horeca-etablissement in de prijzen. Restaurant Kronenburg is een van de 112 restaurants in Nederland die door de Michelin-inspecteurs werden bekroond met een ‘Bib Gourmand’ vanwege een ‘geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier’. Restaurant Kronenburg is gevestigd aan Prof. E.M. Meijerslaan 6 in Amstelveen. Het restaurant kreeg de Bib Gourmand eind 2018 voor de eerste keer toegekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie