Leden van de Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) met waarnemend sport-wethouder Herbert Raat in Uilenstede.
Leden van de Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) met waarnemend sport-wethouder Herbert Raat in Uilenstede. Gemeente Amstelveen

Drinkwaterpunt bij grasveld in Uilenstede waar veel gesport wordt

22 april 2022 om 11:00 Overig

A,STELVEEN De gemeente Amstelveen gaat subsidie verlenen aan het plaatsen van een drinkwaterpunt op campus Uilenstede. De Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) heeft bij de gemeente aangegeven dat er onder de sportende studenten behoefte is aan makkelijk en gratis toegankelijk drinkwater bij een van de grasvelden waar veel gesport wordt.

De gemeente vindt het belangrijk om buitensporters in Amstelveen zo goed mogelijk te faciliteren. “Drinkwaterpunten maken dan ook onderdeel uit van ons buitensportbeleid”, zegt Herbert Raat, waarnemend wethouder Sport. “Het is goed om te zien dat de studenten ons weten te vinden als het gaat om het bevorderen van gezond gedrag. Daar werken wij graag aan mee. Ons doel is om het drinkwaterpunt nog voor de zomer te realiseren.”

In totaal wil de VBU drie watertappunten realiseren bij grasvelden op de campus waar veel studenten verblijven, zoals bij een grasveld met barbecue-faciliteiten. Deze financiert de VBU zelf.

In Amstelveen zijn eerder al meerdere drinkwaterpunten aangelegd voor hardlopers, wandelaars en fietsers. Begin dit jaar is een drinkwaterpunt geplaatst op de Noorddammerlaan, onderdeel van het welbekende ‘rondje Poel’ in Amstelveen. Andere drinkwaterpunten zijn te vinden aan Pandora, Orion en de Doorweg. Er is voor deze locaties gekozen, omdat hier ook andere faciliteiten voor de individuele buitensporter worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld het beweegplein bij de Panta Rhei, de bewegwijzering van het jaarlijkse hardloopevenement de MeentRun en de ‘urban gym’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie