KKC-leerlingen Pavlo, Nienke en Sophie overhandigen de ingezamelde schoolspullen aan de vluchtelingen. Links een Oekraïense vader en in het midden (met rood shirt) een Oekraïense jongen.
KKC-leerlingen Pavlo, Nienke en Sophie overhandigen de ingezamelde schoolspullen aan de vluchtelingen. Links een Oekraïense vader en in het midden (met rood shirt) een Oekraïense jongen. KKC

KKC-leerlingen doneren schoolspullen aan Oekraïense vluchtelingenkinderen

18 maart 2022 om 10:15 Overig

AMSTELVEEN De UNESCO-leerlingencommissie van het Keizer Karel College heeft deze week een inzamelingsactie van schoolspullen gehouden voor Oekraïense vluchtelingenkinderen die in hotel Ibis en hotel Adagio in Amstelveen verblijven. Leerlingen uit de klassen 1 tot en met 3 gaven ruim gehoor aan de oproep om schoolspullen als pennen, stiften, (kleur)potloden, kleurboeken, stickers en knutselspullen te doneren. Daarnaast zijn er door het Keizer Karel College tien laptops geschonken.  

Donderdag hebben Sophie, Nienke en Pavlo van de UNESCO-leerlingencommissie onder begeleiding van de UNESCO-coördinatoren Orkidé Bull en Boukje Jonkheer de schoolspullen gebracht naar hotel Adagio en hotel Ibis. De spullen zijn in ontvangst genomen door medewerkers van de stichting Maccabi en stichting Participe. De komende weken zullen er nog verschillende acties worden georganiseerd om geld in te zamelen voor de aanschaf van nog meer laptops.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie