Afbeelding
Aangeleverd

D66 Internationale vrouwendag 2022: ‘We zijn er nog niet!’

10 maart 2022 om 17:50 Overig

AMSTELVEEN In het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart, bood D66 alle basisscholen het boekje ‘Mama is minister-president’ aan. Lijsttrekker Floor Gordon las voor uit het boek op een aantal scholen. Kandidaat-raadslid Saloua Charaa: “Kansengelijkheid is nog steeds niet altijd vanzelfsprekend voor vrouwen en meisjes en dat hebben we goed onder de aandacht gebracht.’’

‘s Avonds kwam een groep vrouwen en een enkele man samen in de bibliotheek van Amstelveen om over het thema in gesprek te gaan met Tweede Kamerlid Hülya Kat en lijsttrekker Floor Gordon die een verhaal vertelde over haar persoonlijke ervaringen met vrouw-zijn en kansen(on)gelijkheid.

Floor Gordon: “You can’t be what you can’t see. In mijn jeugd werd het toneel op het gebied van sport, politiek en TV gedomineerd door mannen. Gelukkig komt daar in rap tempo verandering in.” In de aansluitende discussie constateerde de groep dat we er zeker nog niet zijn met gelijke rechten en kansen. Er zijn nog steeds vrouwen in Nederland en ook in Amstelveen die eerst moeten integreren voordat ze kunnen emanciperen, was de conclusie. ‘Besteed extra aandacht aan die vrouwen die nieuw zijn in Nederland, de taal (nog) niet machtig zijn en daardoor lastig aansluiting vinden’, zo luidde de opdracht die aan de aanwezige kandidaat-raadsleden werd meegegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie