Afbeelding
Aangeleverd

Presentatie dichtbundel ‘Niet mijn huis’ in Bibliotheek Amstelland

10 maart 2022 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN Bij Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein wordt donderdag 24 maart om 19.00 uur de dichtbundel ‘Niet mijn huis’ van Wendela de Vos gepresenteerd. De bundel werd geïllustreerd door Katelijne Brouwer.

Het programma bestaat uit interviews van redacteur Jos van Hest met Wendela de Vos en Katelijne Brouwer, filmpjes en na afloop is er gelegenheid de bundel aan te schaffen en te laten signeren. Ook is het mogelijk een van de originele tekeningen van Katelijne Brouwer te kopen.

Voor aanmelden: zie de agenda van Bibliotheek Amstelland

OVER HET BOEK Een piepklein Frans boerendorp in de Haute Provence. Een huis met uitzicht op heuvels, kerk, lavendel en kuddes schapen. Wendela de Vos bracht er vanaf haar 17de jaar elke zomer door. Zij zag er zichzelf opgroeien en volwassen worden; het dorp en het landschap werden een deel van haar leven. Nog jaren na de dood van haar moeder, die het huis indertijd als bouwval kocht, ging ze ernaartoe. Tot er abrupt een eind aan kwam en het huis werd verkocht. 

Van deze persoonlijke geschiedenis maakte Wendela de Vos poëzie die het privékarakter ontstijgt. In Niet mijn huis hangt de hitte, trilt het verleden, loert het onherroepelijk afscheid. Wendela de Vos volgde een opleiding aan de Theaterschool en werkte bij diverse grote en kleine theatergroepen. Haar theaterachtergrond is duidelijk herkenbaar in haar gedichten. Zij schrijft libretto’s en literaire thrillers. Haar oeuvre strekt zich uit van column tot kinderpoëzie. In 2017 kwam in de poëziereeks Open haar eerste dichtbundel uit: ‘Waar leg ik mijn hart’.

Tekeningen en omslag van deze bundel zijn gemaakt door Katelijne Brouwer. Zij debuteerde als dichter in 2018 met ‘De maagden moeten bloeden’ bij Uitgeverij de Harmonie. Ze tekent, etst en schildert. Haar gedichten verschijnen onder andere in het tijdschrift Dichter van Plint.


Foto: Aangeleverd

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie