Vrijwilligers op pad tijdens een eerdere editie van de Opschioondag.
Vrijwilligers op pad tijdens een eerdere editie van de Opschioondag. Foto: Jacqueline Quarles van Ufford

Vrijwilligers gaan op Opschoondag wijken in om zwerfafval op te ruimen

5 maart 2022 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart gaan ook in Amstelveen vrijwilligers de wijken in om zwerfafval te verzamelen. Tussen 10.00 en 12.00 uur start de zwerfvuilactie vanaf verschillende locaties in Amstelveen. De inloop start om 9.45 uur met koffie/thee/fris en taart. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten tot 12.30 uur.

Wie in Amstelveen mee wil doen aan de Landelijke Opschoondag kan zich opgeven door een e-mail te sturen naar duurzaamamstelveen@gmail.com (onder vermelding van het aantal personen voor wie de aanmelding geldt en wat de voorkeurslocatie is om te starten). Potentiële startlocaties zijn: Villa Randwijck, Westend, De Meent, Huis van de Wijk Elsrijk, Alleman, Operabuurt, Buurtkamer Keizer Karelpark en De Bolder. In Bovenkerk start de Opschoondag om 14.00 uur bij café-restaurant Silversant. Deelnemers ontvangen op alle locaties opruimmateriaal ontvangt aanvang.

OPRUIMPAKKET Inwoners die regelmatig zwerfafval willen opruimen, kunnen voor langere tijd bij de gemeente een opruimpakket lenen. Dat pakket bestaat uit een grijper, een houder voor een afvalzak en een setje handschoenen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op amstelveen.nl/zwerfafval. Een medewerker neemt contact op voor het afhalen van het opruimpakket. 

Amstelveners die veel zwerfafval zien liggen, kunnen dit bij de gemeente melden via fixi.nl of met de Fixi-app. De Fixi-app is te downloaden in de App Store of Play Store. Op werkdagen kan er ook gebeld worden naar 020 540 49 11. De gemeentemedewerkers ruimen het zwerfafval dan op.



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie