Het fietstunneltje aan de zuidkant van de A9 bij de Schipholweg met een van de liefdesverklaringen aan Manouk.
Het fietstunneltje aan de zuidkant van de A9 bij de Schipholweg met een van de liefdesverklaringen aan Manouk. Rijkswaterstaat

Manouk achter liefdesverklaring in fietstunneltje gevonden

3 maart 2022 om 12:30 Overig

AMSTELVEEN De zoektocht die Rijkswaterstaat op Valentijnsdag (14 februari) startte naar de Manouk achter liefdesverklaringen in een fietstunneltje bij de A9 heeft succes gehad. De betreffende Manouk heeft zich bij de dienst gemeld en haar verhaald gedeeld. Rijkswaterstaat wilde graag weten wie Manouk is voordat het fietstunneltje aan de zuidkant van de A9 bij de Schipholweg wordt gerenoveerd. 

Manouk liet van zich horen en vertelde hoe het komt dat haar naam zo veelvuldig op het fietstunneltje staat. Rijkswaterstaat deelt met toestemming haar verhaal op de website van het Online bezoekerscentrum Weguitbreiding A9. ‘Toen ik op de middelbare school zat fietste ik elke dag door het tunneltje. Toen ik de relatie met mijn toenmalige vriendje verbrak (mijn eerste echte en grote liefde) heeft hij verschillende berichten voor me achtergelaten op de weg naar school. Ik was hier helemaal door overvallen en niet veel later zijn we weer bij elkaar gekomen. Nog tijdens de middelbare school periode raakte het weer uit, maar ook in onze studententijd zijn we nog kort een stel geweest. Hij houdt altijd een speciaal plekje in mijn hart.Tegenwoordig maak ik weer geregeld gebruik van het fietstunneltje, soms alleen, soms met mijn gezin. Altijd word ik nog vrolijk als ik de aan mij gerichte boodschap zie. Het was speciaal om mee te maken in mijn tienertijd en ik vind het leuk om mijn verhaal nu te kunnen delen,’ aldus Manouk.

Rijkswaterstaat laat weten het erg leuk te vinden dat Manouk nu gevonden is. Vanwege de verbreding van de A9 wordt het fietstunneltje gerenoveerd en opnieuw geverfd. Rijkswaterstaat meldt daarbij dat de dienst op zoek gaat naar een manier om de herinnering levend te houden. 


Rechts op de wand een van de liefdesverklaringen aan Manouk. - Foto: Rijkswaterstaat

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie