Van links naar rechts; Olivia Menist, Semmi, Elisa de Marco, Mila en Jet Smit
Van links naar rechts; Olivia Menist, Semmi, Elisa de Marco, Mila en Jet Smit VVD Amstelveen

Steun voor burgerinitiatief voor natuurspeeltuin in Amstelveen

1 maart 2022 om 13:07 Overig

AMSTELVEEN VVD Amstelveen steunt het burgerinitiatief voor een natuurspeeltuin in Amstelveen dat Olivia Menist op 24 februari plaatste op denkmee.amstelveen. Kandidaat raadslid Elisa De Marco deelde het initiatief direct met de VVD-fractie: “Als moeder van jonge kinderen ervaar ik al langer dat er in Amstelveen gewoon niet genoeg uitdagende speeltuinen zijn. Zeker voor iets oudere kinderen is er te weinig. Het wordt tijd dat we dit gaan oplossen,” aldus De Marco.

Veel Amstelveense ouders missen volgens de VVD een plek waar ouders met kinderen elkaar buiten in een natuurspeeltuin kunnen ontmoeten. Wat initiatiefneemster Oliva Menist voor ogen heeft, is een plek voor ouders waar ze zicht hebben op de speelplek en elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van koffie en eventueel een gezonde snack. het moet ook een veilige kindvriendelijke speelplek met veel groen en gratis toegankelijk zijn.

“Het bericht plaatste ik donderdagochtend en binnen een paar uur meldde Elisa De Marco zich bij mij met het aanbod om te helpen. Heel leuk! Dat er veel animo is voor het plan is duidelijk. Binnen een dag had ik al meer dan 100 handtekeningen verzameld,” aldus Olivia Menist (ondersteunend leerkracht en moeder van 2 kleine kinderen).

Buiten spelen en bewegen is ontzettend belangrijk voor kinderen en de VVD maakt zich sterk voor voldoende speelgelegenheid en meer groen in de wijken. Volgens Jet Smit (burgerraadslid VVD) ondersteunt de partij dit burgerinitiatief waarbij een creatieve speelomgeving wordt gecombineerd met het toevoegen van groen dan ook van harte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie