Het afvalbrengstation aan de Grutterij.
Het afvalbrengstation aan de Grutterij. Gemeente Amstelveen

Afvalbrengstation vanaf nu elke zondagmiddag open

28 februari 2022 om 11:10 Overig

AMSTELVEEN Met ingang van zondag 6 maart is het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer elke zondagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur geopend met uitzondering van feestdagen. Na een succesvolle proef met het openstellen van het Afvalbrengstation op zondagmiddag was het station de afgelopen jaren om de week open. Nu er voldoende opgeleid personeel is, krijgt de zondagmiddag openstelling een permanent karakter.

Vanaf maart kunnen inwoners van Amstelveen elke zondagmiddag hun grof afval, bouwafval en huishoudelijk afval naar het Afvalbrengstation brengen aan de Grutterij 26 in Legmeer. Wethouder Floor Gordon (Afvalbeheer): “Door het Afvalbrengstation ook op zondagmiddag te openen, gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. We verbeteren hiermee onze dienstverlening permanent aan onze inwoners en verminderen naar verwachting het grof afval dat naast ondergrondse containers wordt geplaatst in het weekeinde.”

In 2021 brachten Amstelveners in totaal 187.681 keer onder meer hun grof huishoudelijk afval, klein chemisch afval, hout en karton naar het Afvalbrengstation. Dat zijn 9.729 meer bezoeken dan in 2020. Door elke zondagmiddag open te gaan, verwacht de gemeente een betere spreiding van het aantal bezoekers in het weekeinde en daarmee een snellere dienstverlening.

BAKFIETS TE LEEN Het is mogelijk om kosteloos een elektrische bakfiets te lenen voor het vervoer van grof afval. Als het niet lukt om grof huishoudelijk afval weg te brengen, kan de gemeente op afspraak het afval tegen betaling aan huis ophalen. Inwoners met een Amstelveenpas kunnen één keer in de twee maanden 1m3 grof afval gratis laten ophalen. Bij het bezoek kunnen Amstelveners gevraagd worden naar een legitimatie. Meer informatie staat op amstelveen.nl/afval.

OPENINGSTIJDEN Het Afvalbrengstation is maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 16.00 uur open. Met ingang van zondag 6 maart elke zondagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur met uitzondering van feestdagen. Op zaterdag is het vaak erg druk op. Vóór 14.00 uur of op zondagmiddag is in het weekend de beste tijd. Door de week is het minder druk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie