Het Stadsplein.
Het Stadsplein. Gemeente Amstelveen

Inzenden van ideeën voor Stadshart Amstelveen nog één week mogelijk

22 februari 2022 om 12:57 Overig

AMSTELVEEN Inwoners hebben nog één week de tijd om hun ideeën voor het Stadshart aan te dragen via het gemeentelijk participatie[platform denkmee.amstelveen.nl.  Vanaf 1 maart gaat  de gemeente alle binnengekomen suggesties bekijken en toetsen op haalbaarheid. Geschikte ideeën worden vervolgens verwerkt in de Gebiedsvisie Stadshart, waarover hete gemeentebestuur rond de zomer gaat besluiten.

Geïnteresseerden kunnen hun ideeën aandragen voor vier verschillende categorieën, Dat zijn: openbare ruimte, verlevendiging Stadsplein, cultuur en recreatie en winkelgebied. Aangedragen ideeën worden getoetst op haalbaarheid (bijvoorbeeld de uitvoerbaarheid, financiën en draagvlak in de omgeving) en vervolgens in deze gebiedsvisie verwerkt. Daarnaast worden de ideeën gedeeld met de verschillende vastgoedeigenaren, winkeliersverenigingen, culturele instellingen en ondernemers in het gebied, om zo gezamenlijk tot een vernieuwd en verbeterd Stadshart te komen.

Tot nu toe zijn er 74 ideeën via het participatieplatform aangedragen. Er zijn ook ideeën per mail of per handgeschreven brief bij de gemeente binnengekomen. Desalniettemin doet de gemeente nog een extra oproep voor zoveel mogelijk input. Zodra alle ideeën zijn bekeken ontvangt iedereen een persoonlijke reactie. 

De Gebiedsvisie Stadshart is een verdere uitwerking van de en de en is daarmee een leidraad voor toekomstige plannen binnen het Stadshart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie