VVD-raadslid Arjan Gerritsen (rechts) en kandidaat-raadslid David Koekoek hebben met buurtbewoners de situatie ter plaatse bekeken.
VVD-raadslid Arjan Gerritsen (rechts) en kandidaat-raadslid David Koekoek hebben met buurtbewoners de situatie ter plaatse bekeken. VVD Amstelveen

Bewoners Randwijck vragen om opknapbeurt speeltuin bij Graaf Janlaan

18 februari 2022 om 16:01 Overig

AMSTELVEEN Omwonenden van de vervallen speeltuin ter hoogte van Graaf Janlaan 26 in Randwijck vragen om een opknapbeurt van deze speelplaats. De zandbak in de speeltuin is net als de buurt meer dan 50 jaar oud, de tafeltennistafel is afgebrokkeld en de nog overgebleven wipkip roest langzaam weg. De speeltuin is vooral in trek bij hangjongeren en bezaaid met afval. Inmiddels wonen er veel jonge gezinnen die graag wat speeltoestellen in de buurt hebben.

Een bewoonster kreeg veel reacties nadat ze hier in de buurtapp aandacht voor had gevraagd. Veel buurtbewoners waren het met haar eens. Voor VVD-raadslid Arjan Gerritsen en kandidaat-raadslid David Koekoek reden om poolshoogte te gaan nemen. Zij constateerden dat de speeltuin inderdaad wel erg was vervallen en er actie moet worden ondernomen. Volgens Gerritsen is er voor renovatie van een budget beschikbaar en is er ook een planning opgesteld. “De VVD zal aan de betreffende wethouder vragen of renovatie al op de planning staat, en zo niet of er alsnog met spoed wat aan de speeltuin kan worden gedaan.”

“Wij zijn voor gezinnen en kindvriendelijke buurten met voldoende plekken waar kinderen veilig kunnen spelen,” Aldus David Koekoek die samen met de buurt een petitie zal opstellen om het draagvlak voor renovatie duidelijk te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie