Geboeid luisteren de peuters naar het verhaal van de wethouder.
Geboeid luisteren de peuters naar het verhaal van de wethouder. Aangeleverd

Peuters gaan tijdens Nationale Voorleesdagen met wethouder Floor Gordon op monsterjacht

27 januari 2022 om 10:05 Overig

AMSTELVEEN De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen. Van 26 januari tot en met 5 februari wordt extra aandacht besteed aan voorlezen. Wethouder Floor Gordon las woensdag voor aan de peuters van kinderopvang Compananny. Zij mochten in hun pyjama naar haar luisteren in de voorleestent. 

De wethouder las voor uit het prentenboek van 2022 ‘Maar eerst ving ik een monster’. Voorlezen is belangrijk, vindt zij: ‘Met voorlezen versterk je het taalinzicht, de concentratie en de fantasie van je kind. Samen lezen versterkt je band en het is natuurlijk heel erg leuk! ”

DUIZEND NIEUWE WOORDEN Doel van de Nationale Voorleesdagen is voorlezen te stimuleren aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Uit onderzoek blijkt namelijk hoe belangrijk voorlezen is voor opgroeiende kinderen. Met 15 minuten voorlezen per dag, leert een kind zo’n duizend nieuwe woorden per jaar. Daarbij leren ze later ook nog eens makkelijker lezen.

Stichting Lezen organiseert samen met de Stichting Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) de nationale voorleesdagen met het voorleesontbijt, de prentenboeken top 10 en het prentenboek van het jaar. Dit jaar is dat ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

BIEB Woensdag 2 februari is er een voorleesmiddag in de bibliotheek. Van 15.30 tot 16.00 uur kunnen kinderen komen luisteren in de bibliotheek Uithoorn en bibliotheek Westwijk. In de bibliotheek Stadsplein komt burgemeester Tjapko Poppens voorlezen van 14.00 tot 14.30 uur. Wie erbij wil zijn moet zich wel even aanmelden op de website van de bibliotheek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie