Grote delen van Randwijck hebben al betaald parkeren.
Grote delen van Randwijck hebben al betaald parkeren. René de Leeuw

Amstelveen meet parkeerdruk in wijken zonder betaald parkeren

24 januari 2022 om 15:30 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen gaat de parkeerdruk meten in een aantal woonwijkenwaar nu vrij parkeren geldt. “We willen weten of de parkeerdruk is toegenomenen of er eventueel betaald parkeren met vergunning moet worden ingevoerd,” zegt wethouder Floor Gordon.

Betaald parkeren met vergunning geldt op steeds meer plekken in Amstelveen. “We zien dat Amstelveners steeds moeilijker hun eigen auto voor de deur kwijt kunnen. Het wordt steeds drukker. Bovendien kunnen er onveilige situaties ontstaan als er veel auto’s door de woonstraten rijden op zoek naar een gratis parkeerplek”, legt Gordon uit.

Als gevolg van de invoering van betaald parkeren met vergunning in een bepaalde wijk kan er sprake zijn van olievlekwerking in aanpalende buurt waar automobilisten op zoek gaan naar een gratis parkeerplek. “Dit houden we in de gaten in de aangrenzende wijken”, zegt Gordon. “Maar we doen deze metingen ook vanwege signalen van bewoners die hun auto niet meer kwijt kunnen en overlast ervaren van vreemdparkeerders. Mochten de metingen aanleiding geven voor de invoering van betaald parkeren doen we dit om de woonwijken leefbaar, bereikbaar en veilig te houden. De auto is in Amstelveen geen melkkoe.”

De gemeente voert de nieuwe parkeerdrukmetingen uit tussen 24 januari en 10 februari in een aantal gebieden grenzend aan wijken waar nu al betaald parkeren geldt. Als blijkt dat de parkeerdruk te hoog is kan ook in deze gebieden betaald parkeren met vergunning worden ingevoerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie