Recent heeft de politie in de woning een hennepplantage aangetroffen.
Recent heeft de politie in de woning een hennepplantage aangetroffen. Politie.nl

Woning drie maanden dicht wegens hennepteelt

8 december 2021 om 16:43 Overig

AMSTELVEENOp last van burgemeester Tjapko Poppens us een woning aan de Maarten Lutherweg met ingang van vandaag voor een periode van drie maanden gesloten. De maatregel werd getroffen nadat de politie eerder in de woning een hennepkwekerij had aangetroffen.

De politie vond in de woning die niet bewoond werd ongeveer 700 hennepplanten aan. Daarbij was er ook sprake van energiediefstal. De politie heeft het pand na de ontdekking van de hennepplantage ontruimd.

“Met de sluiting wil de gemeente criminaliteit en overlast voor de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten worden gebruikt. In Amstelveen willen we geen handel in drugs. Daarom is de woning per direct gesloten,” aldus burgemeester Poppens. “Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in te wonen.”

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel. Wie  signalen of een vermoeden van een productielocatie van drugs heeft, kan dat bij de politie melden via 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 - 7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie