Verslaggever Noah is een van de presentatoren van het Amstelkids Journaal
Verslaggever Noah is een van de presentatoren van het Amstelkids Journaal Aangeleverd Amstelkids

Kinderreporters Amstelkids ontdekken Pakjeshuis Sint in videojournaal

17 november 2021 om 10:25 Overig

AMSTELVEEN De kinderreporters van Amstelkids zijn uitgenodigd om een kijkje te nemen in het geheime Pakjeshuis van Amstelveen. Deze jonge journalisten maakten hier een speciaal Amstelkids Journaal over: het Amstelkids Sinterklaas Journaal. Het videojournaal is nu via YouTube en RTV Amstelveen te bekijken en wordt op alle basisscholen van Amstelveen verspreid.

Tijdens de sinterklaasintocht op het Stadsplein werd reporter Kick (9) overvallen door de Smulpiet. Daar kreeg hij een gouden enveloppe met de exclusieve uitnodiging: voor één keer openen de Pieten de deuren van het Pakjeshuis van Amstelveen. Speciaal voor Amstelkids. Samen met nog drie andere reporters en een presentatrice maakten deze jonge journalisten (van verschillende scholen) een eigen en lokaal Amstelkids Sinterklaas Journaal. “Het was echt cool om Sinterklaas te spreken en mee te werken aan een echte tv-uitzending”, aldus de 9-jarige presentatrice Anna Bobbie.
 In het geheime Pakjeshuis van Amstelveen worden alle cadeautjes en gedichten voor de scholen uit de buurt bewaard, ingepakt en bedacht. Een belangrijke klus die wel goed moet gaan.

SCHOLEN Het Amstelkids Sinterklaas Journaal wordt op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel gedeeld. En is ook op televisie te bekijken bij RTV Amstelveen. Bekijk de video via www.amstelkids.nl.

JOURNAAL Het Amstelkids Sinterklaas Journaal is de derde aflevering van het lokale journaal voor kinderen. In april van dit jaar kwam het Vrijheidsjournaal uit. In november vorig jaar ontstond het eerste Amstelkids Journaal in verband met de intocht van Sinterklaas, die toen niet kon doorgaan. “We kregen daarop veel positieve reacties van leerkrachten. Het werd gebruikt als alternatief voor de reguliere intocht. We hopen dat leerkrachten dit exclusieve kijkje in het Pakjeshuis van Amstelveen met net zoveel plezier gaan bekijken”, aldus Hugo van der Kooij van het Sinterklaas Comité Amstelveen.
Amstelkids is, naast het videojournaal, ook een lokale kinderkrant waarvan de zevende editie deze week op alle scholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel wordt verspreid. Ook hierin spelen kinderen de hoofdrol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie