Zwerfafvalbrigade van het Zonnehuis in Bovenkerk met de wethouders Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen.
Zwerfafvalbrigade van het Zonnehuis in Bovenkerk met de wethouders Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen. Gemeente Amstelveen

Zwerfvuilbrigade maakt omgeving Zonnehuis in Bovenkerk schoner

13 november 2021 om 14:00 Overig

AMSTELVEEN Een speciale zwerfvuilbrigade, bestaande uit bewoners van het Zonnehuis in Bovenkerk en cliënten van de dagbesteding, gaan de omgeving van het tehuis schoon houden. De activiteitenbegeleiders van het Zonnehuis hadden de gemeente benaderd of ze materiaal konden lenen om afval te prikken.  .

“Wij vinden dit een heel mooi initiatief en werken hier als gemeente graag aan mee. We blijven toch zien dat zwerfvuil een probleem blijft. Als deze doelgroep kan helpen onze stadschoon te houden hoop ik dat ook andere vrijwilligers ons komen helpen. Alle buurtinitiatieven en vrijwillige steun ondersteunen wij,” geeft wethouder Floor Gordon(Beheer) aan.

“Mooi om te zien dat de bewoners van het Zonnehuis met gevorderde dementie en cliënten van de dagbesteding met een lichte vorm van dementie willen helpen. Je ziet ook dat ze zich hierdoor van waarde voelen. Het is voor hen leuk om samen te werken en het is lekkerom buiten te zijn en te bewegen,” zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg enWelzijn).

De gemeente heeft 10 grijpers, 10 hesjes en 10 afvalringen met vuilniszakken geleverd,zodat de Zwerfvuilbrigade kon starten met hun werkzaamheden in de wijk.De activiteitenbegeleiders willen kijken of ze de Zwerfvuilbrigade ook breder in de buurtkunnen uitzetten en dus meer inwoners enthousiast kunnen maken mee te doen.

Zwerfafval zorgt voor ergernis, levert een rommelig straatbeeld op en trekt vaak meer afval aan. Daarom kunnen inwoners bij de gemeente een opruimpakket aanvragen. Dat kan via amstelveen.nl/wonen-leven/publicatie/afval-en-grofvuil_zelf-doen_zwerfafval-opruimen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie