Afbeelding
Sven van der Vlugt

Urbanuskerk in Nes, Fietsmaatjes en sportclubs krijgen bijdragen van Rabo ClubSupport

10 november 2021 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN De afgelopen weken hebben ruim 1.600 leden van Rabobank Amstel & Vecht via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 87 doelen en projecten waaruit men kon kiezen. Al deze clubs en verenigingen ontvingen afgelopen zaterdag bij Hockeyvereniging HIC in Amstelveen een cheque met een mooi bedrag. Zo kregen de Fietsmaatjes Amstelveen 3.746,22 euro voor het onderhoud van de elektrische duofietsen. Stichting Vrienden Urbanuskerk Nes aan de Amstel kreeg 2.413,72 euro voor restauratie van glas-in-lood ramen in het priesterkoor.


Na het tellen van alle stemmen bleken de Ouderkerkse stichting Amstelbad en theater/bioscoop City of Wesopa uit Weesp als grote winnaars uit de bus te komen. Zij ontvingen een bijdrage van 5.000 euro vanuit Rabo ClubSupport. Stichting Amstelblad gebruikt de bijdrage voor het realiseren van het verduurzamen van het zwembad en City of Wesopa voor het aanschaffen van nieuwe pc’s voor het opitmaliseren van het netwerk. Maar er waren veel meer winnaars. Zo kreeg stichting Kinderland Amstelveen 1.393,51 euro voor de aanschaf van nieuwe spullen. Ook diverse clubs en organisaties, zoals RODA ‘23. hockeyvereniging Myra, ASCC ComputerClub en Amstelveen Oranje een bijdrage van de Rabobank. Het totale overzicht is te bekijken op rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht

BETROKKENHEID “Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben,” vertelt Ugur Pekdemir, directeur Coöperatieve Rabobank Amstel en Vecht. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.”

Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben meer dan 30.000 clubs zich landelijk opgegeven, dat zijn er meer dan in 2020. In Regio Amstel en Vecht hebben 87 verenigingen zich aangemeld. Tot en met 25 oktober konden leden van de Rabobank via de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging. Er zijn in totaal 1601 stemmen uitgebracht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie