Wethouder Floor Gordon (D66) wil eerst de gevolgen voor de nieuwsvoorziening door onder meer het Amstelveens Nieuwsblad onderzoeken.
Wethouder Floor Gordon (D66) wil eerst de gevolgen voor de nieuwsvoorziening door onder meer het Amstelveens Nieuwsblad onderzoeken. René de Leeuw

GroenLinks pleit voor invoering Ja-Ja sticker tegen ongevraagd reclamedrukwerk

30 oktober 2021 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN GroenLinks bepleit de invoering van de Ja-Ja-sticker in Amstelveen. Fractieleider Lennart de Looze zei donderdagavond in een raadscommissie de sticker liefst nog voor 1 januari 2022 ingevoerd te zien. In Amsterdam is die er bijvoorbeeld al wel. In gemeenten die de Ja-Ja-sticker of Ja-sticker hebben ingevoerd, mag in brievenbussen zonder zo’n sticker geen ongevraagd reclamedrukwerk meer worden bezorgd. Nu is het zo dat reclame juist wel in brievenbussen zonder Nee-Ja of Nee-Nee sticker bezorgd mag worden. 

Wie in een Ja-Ja gemeente geen sticker op de brievenbus heeft, ontvangt geen reclamedrukwerk, maar wel huis-aan-huis bladen. Omdat de indruk bestaat dat veel mensen die het reclamedrukwerk liever niet ontvangen, niet de moeite nemen een Nee-Ja of een Nee-Nee sticker te plakken, zou er in het Ja-Ja-systeem aanzienlijk minder reclamedrukwerk nodig zijn. “En dat kan duizenden kilo’s papier besparen,” aldus Lennart de Looze. 

Wethouder Floor Gordon wil er echter geen haast mee maken. “Tot dusver wachtten we de landelijke invoering van dit systeem af, maar het ziet ernaar uit dat die er niet gaat komen,” zei ze. “Dat betekent dat iedere gemeente een eigen systeem moet invoeren. Daarbij moet gekeken worden naar bijvoorbeeld de gevolgen voor de nieuwsvoorziening, denk aan het Amstelveens Nieuwsblad. Het is beter hierover eerst eens goed over van gedachten te wisselen. De eventuele invoering van de nieuwe sticker zie ik daarom meer als iets voor een volgende collegeperiode. Ik zeg op het voorstel van GroenLinks dus geen ‘nee’, maar ook niet een volmondig ‘ja’.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie