Burgemeester Tjapko Poppens bezoekt de brandweerkazerne.
Burgemeester Tjapko Poppens bezoekt de brandweerkazerne. Gemeente Amstelveen

Burgemeester Tjapko Poppens bezoekt oefenavond vrijwillige brandweer

12 oktober 2021 om 17:40 Overig

AMSTELVEEN Maandagavond is de vaste oefenavond van de vrijwillige brandweer in de kazerne Amstelveen. Na corona wordt er weer volop fysiek geoefend. Burgemeester Tjapko Poppens kreeg uitleg bij verschillende onderdelen van de oefeningen, onder meer bij het bevrijden van een persoon uit een auto, het blussen van een schoorsteenbrand en het openen van ramen en deuren, zonder ze te slopen, om een pand te kunnen betreden.

Burgemeester Tjapko Poppens zegt trots te zijn op de Amstelveense brandweer. “Brandweerwerk vereist altijd paraat staan en 100% inzet. Zodra het alarm afgaat, moeten onze brandweermannen en -vrouwen precies weten wat ze moeten doen en blindelings op elkaar kunnen vertrouwen. Het is zwaar werk. Gelukkig hebben we in Amstelveen voldoende vrijwilligers bij de brandweer, maar versterking is altijd welkom.”

Brandweer Amsterdam-Amstelland is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als brandweerman of -vrouw bestrijd je brand, red je levens en verleen je hulp bij ongevallen. Maar brandweerlieden zetten zich ook in voor preventie door het geven van voorlichting en advies. Het brandweerwerk is dynamisch, veeleisend en divers. Geen dag is hetzelfde. 

Kijk voor meer informatie over vrijwilligers: https://www.brandweer.nl/amsterdam-amstelland/werken-bij/doe-meer-bij-de-vrijwillige-brandweer/

In het kader van de Week van de Veiligheid staat vrijdag 15 oktober een veiligheidskraam met medewerkers van brandweer, politie en gemeente op de markt op het Stadsplein. Zij geven advies en tips over zaken zoals brandveiligheid, inbraakpreventie en babbeltrucs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie