Wethouder Rob Ellermeijer verricht de eerste zet in restaurant Colijn.
Wethouder Rob Ellermeijer verricht de eerste zet in restaurant Colijn. Gemeente Amstelveen

Schaken in 33 Amstelveense horecazaken

1 oktober 2021 om 16:03 Overig

AMSTELVEEN Amstelveners die een potje willen schaken in een horecagelegenheid kunnen vanaf heden terecht op 33 locaties in Amstelveen. Vanuit het initiatief ‘Amstelveen Schaakt!’ zijn borden en schaakstukken verstrekt. De locaties waar geschaakt kan worden zijn te herkennen aan een sticker bij de ingang. Wethouder Rob Ellermeijer gaf vrijdagmiddag het officiële startsein voor deze actie.

Onder de noemer ‘Amstelveen schaakt!’ wil schaakvereniging Pegasus het schaken in zijn algemeen en Amstelveen als schaakstad in het bijzonder promoten. De vereniging doet dat in samenwerking met Amstelveen Sport. Sinds begin september zijn in dit kader al meer dan dertig schaakspellen overhandigd aan onze lokale horecaondernemers, die over het algemeen enthousiast gereageerd hebben.

De wethouder noemde ‘Amstelveen Schaakt!’ een mooi initiatief ter promotie van de schaaksport in Amstelveen. Hij zei dat bij de officiële aftrap van de actie in restaurant Colijn. “Het maakt schaken toegankelijker. Want was is er gezelliger dan een potje schaak te spelen in een restaurant of café?”

Volgens de wethouder zorgt het initiatief bovendien voor verbinding in de samenleving. “Je hoeft niet elkaars taal te spreken om een potje tegen elkaar te spelen. De taal van het schaken is hetzelfde over de hele wereld”, zegt Ellermeijer. “Vooral in een stad als Amstelveen met veel internationals is het daarom goed dat je op veel plekken kunt schaken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie