Buitensportpark in Ouderkerk bij de feestelijke opening in 2019.
Buitensportpark in Ouderkerk bij de feestelijke opening in 2019. archief / Naomi Heidinga

D66 wil fitnessapparaten voor volwassenen op kinderspeelplaatsen

20 september 2021 om 14:00 Overig

AMSTELVEEN D66 heeft bij de bespreking van de nota ´Amstelveen beweegt nog meer’ gepleit voor meer sport- en spelaanbod in de wijken. Dat moet ervoor zorgen dat jongeren vaker van de bank komen. D66 is ook voorstander van het fitnessapparaten voor volwassenen op kinderspeelplaatsen. Dat idee werd volgens de partij ook door sport-wethouder Rob Ellermeijer omarmd. 

D66 ziet in sport en spel een geschikt middel om een gezonde leefstijl, inclusie en integratie van verschillende groepen te bevorderen. “Jong geleerd is oud gedaan, des te eerder je sport en spel in je leven integreert, des te langer heb je plezier van de positieve effecten,’ aldus de democraten.

BEWEEGBUS Tijdens de behandeling van de nota ‘Amstelveen beweegt nog meer’ in de raadscommissie Burgers en Samenleving vroeg D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet om snel en doelgericht meer sport- en spelaanbod in kinderrijke wijken aan te bieden. Ze pleitte onder meer voor het vaker inzetten van de Buitenspeelbus. “De Buitenspeelbus van AmstelveenSport wordt vooral in de vakanties gebruikt, de rest van de tijd wordt hij weinig ingezet. Zonde van zo’n investering. Kan de gemeente niet beter de regie op het gebruik van de bus houden? Hij kan als basis dienen voor open sportinlopen in wijken waar veel kinderen misschien niet op woensdag en zaterdag naar een sportclub gaan,” aldus Van der Vet. De mogelijkheid om aan verschillende sporten te snuffelen, kan volgens haar kinderen een duwtje in de rug geven om wél van de bank te komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie