Het speeltuintje waar de mishandeling plaatsvond.
Het speeltuintje waar de mishandeling plaatsvond. Google Streetview

Verdachte van mishandeling Frédérique uit Amstelveen mag proces thuis afwachten

12 augustus 2021 om 12:15 Overig

AMSTELVEEN De 14-jarige jongen die vastzat voor de mishandeling van de eveneens 14-jarige Frédérique uit Amstelveen mag zijn proces thuis afwachten. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst, bevestigt een woordvoerster van de rechtbank een bericht van NH Nieuws. De jongen mag geen contact opnemen met Frédérique en heeft een straatverbod voor een bepaald gebied opgelegd gekregen.

Frédérique werd eind vorige maand in een speeltuintje in Westwijk meerdere keren in haar gezicht geslagen en liep daarbij een kaakfractuur op en brak haar neus en diverse tanden. Ze moest behandeld worden in het ziekenhuis. De politie vermoedt dat het om lhbti+-gerelateerd geweld gaat. De tiener werd mishandeld nadat ze volgens haar verklaring geen antwoord had willen geven op de vraag of ze een jongen of meisje is. De jongen, die op 27 juli werd aangehouden, wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling.

HUMBERTO Frédérique vertelde woensdagavond in het RTL4-talkshow van Humberto Tan dat ze weinig begrijpt van het geweld dat haar is aangedaan. “Waarom zou je het doen? Ik weet het eigenlijk niet”, zei ze. Door haar verhaal te doen, wil ze meer aandacht vragen voor dit soort geweld.

Veel pijn hield Frédérique er niet aan over, zei ze, maar ze was vooral in shock. Van de landelijke commotie die over de mishandeling ontstond, kreeg ze in het ziekenhuis weinig mee. Ze werd daarna overladen met brieven van mensen uit heel het land die haar een hart onder de riem wilden steken. “Dat waardeer ik natuurlijk heel erg”, aldus Frédérique. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie