Afbeelding
Koninklijke Marechaussee

Ook Amstelvener aangehouden in onderzoek drugssmokkel Schiphol

5 augustus 2021 om 11:55 Overig

SCHIPHOL Zeven mensen zijn de afgelopen zeven weken aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel op Schiphol, witwassen of allebei. In totaal worden dertien mensen verdacht, waarvan er tien werken voor een bedrijf op de luchthaven, laat de Koninklijke Marechaussee weten. Ook zijn bij doorzoekingen geld, meerdere auto’s, tientallen dure handtassen, horloges en merkkleding in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zijn zes mannen tussen de 31 en 57 jaar oud uit Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Diemen, Nieuw-Vennep en Rotterdam. Ook een 33-jarige vrouw uit Diemen is aangehouden. Drie mannen zitten nog vast. Nog meer aanhoudingen worden niet uitgesloten door het Openbaar Ministerie Noord-Holland, dat het onderzoek leidt.

De verdachten kwamen in beeld bij het CargoHarc-team, een samenwerkingsverband van de douane, FIOD en marechaussee, na een tip dat medewerkers van een bedrijf op Schiphol betrokken waren bij het smokkelen van drugs. Daarop werden onder meer telefoons afgetapt, versleutelde data ontcijferd en is financieel onderzoek gedaan. In hetzelfde onderzoek onderschepte de douane eind mei 321 kilo cocaïne op Schiphol. Die lading drugs kwam uit Ecuador en was ongeveer 16 miljoen euro waard.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie