De eerste zending kaarten en cadeaus die Frédérique inmiddels heeft ontvangen.
De eerste zending kaarten en cadeaus die Frédérique inmiddels heeft ontvangen. Paul Brink/ Radio 538 - De 538 Ochtendshow

Duizenden wenskaarten voor mishandelde Amstelveense tiener

29 juli 2021 om 10:59 Overig

AMSTELVEEN De 14-jarige Amstelveense Frédérique die maandagmiddag werd mishandeld in een speeltuintje in Westwijjk, heeft uit het hele land massale steunbetuigingen gekregen. Inmiddels zijn er meer dan 30.000 wenskaarten voor de tiener binnengekomen nadat 538-dj Wietze de Jager en co-host Iris Enthoven in De 538 Ochtendshow de luisteraars opriepen om Frédérique  een hart onder de riem te steken door een kaartje te sturen.

De mishandeling kwam in de publiciteit nadat de vader van de tiener maandag in een bericht op LinkedIn bekend had gemaakt dat zijn dochter Frédérique door een groep jongens was belaagd nadat ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is. “Dat maakt toch niet uit. Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wil je wil zijn,” antwoordde ze daar volgens haar vader op. Ze kreeg daarop diverse slagen in haar gezicht en brak daarbij haar neus, diverse tanden en liep een kaakfractuur op. De tiener moest behandeld worden in het ziekenhuis.

Volgens Radio 538 zijn er inmiddels meer dan 30.000 kaarten naar Frédérique verstuurd. Vanochtend belden Wietze en Iris in De 538 Ochtendschow met de vader van Fréderique over hoe het nu met haar gaat en de hoeveelheid kaarten en cadeaus die zij ontving naar aanleiding van de oproep van Wietze en Iris.

DANKBAAR De actie heeft volgens haar vader Paul niet alleen Nederland bereikt, maar er zijn ook brieven binnengekomen uit Brazilië, Moskou, Las Vegas, Turkije en Washington. Hij bedankte ook namens Frédérique alle inzenders. “Wat zijn jullie een goede mensen, wat is dit fantastisch, wat heeft dit ontzettend veel verschil gemaakt. We krijgen ook brieven van mensen die vroeger hetzelfde hebben meegemaakt. Het helpt iedereen. Ik ben iedereen uit de grond van mijn hart dankbaar.”

GROTE VOLUMES De stroom post die binnenkwam hield volgens de vader niet op. “Het ging maar door en ging maar door. En dan moet je je bedenken: dit was de eerste dag na de oproep van jullie. PostNL heeft actief contact met ons opgenomen over de grote volumes. Gisteravond belden ze weer dat ze opnieuw grote volumes hebben ontvangen die nog moeten komen, dat komt dus pas morgen (vandaag). De volumes zijn de kaarten, maar dus nog niet de pakketten. Die zijn er ook in gigantisch grote hoeveelheden.”

BESTE ANTWOORD Wietze de Jager is verheugd over de respons op de oproep, zie hij vanmorgen in de 538 Ochtendshow. “Wat we met elkaar bereikt hebben hier, dat vind ik zó tof. Echt kippenvel. Het is het beste antwoord dat we kunnen geven na zoiets verschrikkelijks. Dat we met z’n allen arm in arm gaan staan en op deze manier met zo’n signaal laten weten dat dit niet is hoe we met elkaar omgaan. Echt fantastisch.”

De politie heeft dinsdag een 14-jarige jongen uit Amstelveen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van Frédérique. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie