Het speeltuintje waar de mishandeling plaatsvond.
Het speeltuintje waar de mishandeling plaatsvond. Google Streetview

Vader mishandelde tiener: ´Geslagen omdat ze niet wilde zeggen of ze jongen of meisje is´

27 juli 2021 om 10:13 Overig

AMSTELVEEN De politie onderzoekt of er sprake is van lhbti-gerelateerd geweld bij de mishandeling van een 14-jarige tiener in een speeltuintje in Westwijk. Het slachtoffer kreeg volgens haar vader diverse slagen in haar gezicht nadat een jongen van circa 14 haar vroeg of ze een jongen of een meisje is en zij daar geen antwoord op wilde geven.  “Dat maakt toch niet uit. Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wil je wil zijn,” antwoordde ze daar volgens haar vader op, die zijn boosheid over de aanval uitte in een bericht op LInkedin. De tiener liep onder meer een gebroken neus op.

“Dit is mijn prachtige dochter Frédérique op wie ik ongelofelijk trots ben omdat zij wil zijn wie ze is. Jongen of meisje, hetero, gay of bisexueel het maakt haar (en ons allemaal) niet uit,” aldus de vader van het slachtoffer die zijn bericht gisteravond plaatste met een foto waarop de verwondingen die Frédérique had opgelopen duidelijk zichtbaar waren. Volgens hem heeft ze door de mishandeling naast een gebroken neus ook een kaakfractuur opgelopen en brak zij diverse tanden.

STEUNBETUIGINGEN Het slachtoffer kreeg na plaatsing van het bericht veel steunbetuigingen uit binnen- en buitenland, onder meer van de Amstelveense loco-burgemeester Herbert Raat. ‘We zijn heel trots op haar. Ze kwam op voor onze vrijheid dat je mag zijn wie je wilt zijn’. De wethouder spreekt van een afschuwelijke gebeurtenis die ongekend is voor de gemeente. “Tolerantie en verdraagzaamheid staan bij ons voorop.” De politie is volgens hem met man en macht op zoek naar de daders.

De vader van het slachtoffer laat vandaag in een update weten dat de familie na de ongekend verdrietige aanval op Frédérique positief overrompeld is door alle warme en liefdevolle reacties uit zowel binnen- als buitenland. Op dit moment is Frédérique thuis in rust aan het herstellen, zo meldt hij op Linkedin.

GETUIGEN GEZOCHT De mishandeling vond maandagmiddag rond 14.15 uur plaats in een speeltuintje aan de Albert van Dalsumlaan in Westwijk. Het slachtoffer werd volgens de politie door een groep jongens belaagd en moest vanwege het opgelopen letsel worden meegenomen naar het ziekenhuis. De groep jongens bestond uit 4 à 5 personen in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Na de mishandeling is de groep weggelopen in de richting van het Westwijkplein. De politie komt graag in contact met getuigen die rond het dit tijdstip iets gehoord of gezien hebben dat met de mishandeling te maken kan hebben. Wie informatie met de politie over deze zaak wil delen, kan contact opnemen via 0900-8844 en vragen naar politiebureau Amstelveen. Ook is het mogelijk om Meld Misdaad Anoniem te bellen via 0800-7000. Hierbij moet het zaaknummer 2021 1530 93 vermeld worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie