Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Handhaving in mei: opvallend veel bouwcontainers zonder vergunning

30 juni 2021 om 17:06 Overig

AMSTELVEEN De gemeente rapporteert maandelijks de cijfers van handhaving en het aantal inbraken. De cijfers laten zien wat de handhavers op straat allemaal tegenkomen en hoe ze daar tegen optreden. De cijfers zijn verdeeld in vijf onderdelen: verkeer, jeugd, afval, fiscaal parkeren en inbraken. Dit keer de cijfers over mei 2021.

Het aantal inbraken is in mei verder gedaald naar vijf, dat was zeven in april. Ook in vergelijking met mei 2020 is er sprake van een daling, toen vonden er zes inbraken plaats. De dalende trend zet dus gestaag door.

AFVAL DUMPEN Het onjuist aanbieden en dumpen van huishoudelijk of grof afval is fors gedaald in mei. Gebeurde dit in april nog 70 keer (in maart was dit 101 keer), in mei is dit 36 keer geconstateerd. Hiervoor zijn vier processen-verbaal uitgeschreven. In april waren dat er nog vijftien. Het aantal officiële waarschuwingen daalde met een naar twee. 

BOUWCONTAINER Opvallend is de toename van het zonder vergunning plaatsen van een bouwcontainer op of aan de openbare weg. In april gebeurde dat 27 keer maar in mei was dat al 42 keer. Iedere maand treedt handhaving tientallen keren op tegen aannemers en klussers die bouwcontainers plaatsen die hinder veroorzaken op de openbare weg of waarvoor geen vergunning is aangevraagd. Eind april 2021 maakte een ondernemer aan de Amsterdamseweg het helemaal bont door een bouwcontainer op een invalidenparkeerplaats te plaatsen. Hier is de gemeente streng tegen opgetreden en de aannemer heeft een proces-verbaal ontvangen.

FOUTPARKEREN Bij verkeershandhaving stond in maart het aantal fout geparkeerde auto’s opnieuw op nummer één. Er zijn twintig processen-verbaal uitgeschreven en negen officiële waarschuwingen gegeven voor parkeren buiten de rijbaan waar dit niet mag. In totaal maakten 37 automobilisten zich hier schuldig aan. Op de tweede plaats staat parkeren op een plaats voor laden en lossen, 34 keer. Hiervoor zijn 31 processen-verbaal uitgedeeld en twee officiële waarschuwingen.
Op het gebied van fiscaal parkeren ontvingen 1.065 automobilisten een bekeuring, omdat zij parkeerden zonder te betalen of omdat de parkeertijd verstreken was. Hiervoor ontvingen 67 automobilisten een officiële waarschuwing. Verder kwamen er 338 meldingen van jeugdoverlast binnen bij handhaving. In 227 gevallen werden de jongeren bij controle niet aangetroffen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie