Ada Ruiter overhandigt bij Libris Venstra het eerste exemplaar.
Ada Ruiter overhandigt bij Libris Venstra het eerste exemplaar. Eigen foto

De Hollandse Da Vinci Code gepresenteerd in Amstelveen

21 juni 2021 om 17:42 Overig

AMSTELVEEN Deze week is in het Rijksmuseum van Oudheden de boekpresentatie van De Geheime Oorsprong, een Da Vinci Code achtig boek door de auteur geschreven onder het pseudoniem Tom Vanderlaken. Deze week bezocht Tom een aantal boekwinkels in Amstelveen zoals Bruna en Libris Venstra en De Amsterdamse Boekhandel in Buitenveldert. Daar waren de eerste exemplaren binnengekomen.

De auteur is geïnspireerd door Umberto Eco en Dan Brown, en leerde van schrijver Jeroen Windmeijer dat er in Nederland genoeg interessante plekken zijn voor een dergelijk boek. Nieuw is dat de auteur de queeste zo realistisch mogelijk maakt, en daarin het echte mysterie van het verdwenen oorsprongsverhaal verwerkt.

Het avontuur begint bij een bestaande Leidse codex uit de laat-Romeinse tijd, de oudste van de Lage Landen, die blijkens recent onderzoek unieke informatie biedt over het ontstaan van het Bijbelse oorsprongsverhaal. Dat koppelt de auteur aan het feit dat het oorsprongsverhaal blijkt te ontbreken in alle oudste Bijbelcodices, een daadwerkelijk mysterie dat nog weinig aandacht kreeg. Daarboven komt dat in een tot voor kort geheim gebleven operatie van de Israëlische geheime dienst, het oorsprongsverhaal inmiddels ook ontbreekt uit de oudste Hebreeuwse Bijbel.
De geheime Oorsprong is uitgegeven door Zomer & Keuning en is te koop voor 19,99 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie