Het toekomstige bedrijventerrein komt aan de noord- en zuidkant van de N201.
Het toekomstige bedrijventerrein komt aan de noord- en zuidkant van de N201. Gemeente Amstelveen

Plannen voor nieuw bedrijventerrein Amstelveen-Zuid ter inzage

17 juni 2021 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN De gemeente gaat documenten die nodig zijn voor de ontwikkeling van Bedrijventerrein Amstelveen-Zuid (BTAZ) vanaf vrijdag ter inzage te leggen. Het bedrijventerrein komt in het gebied langs de noord- en zuidkant van de N201 tussen de Zijdelweg en bedrijventerrein De Loeten. De stukken die vanaf 18 juni tot 30 juli ter inzage liggen zijn het ontwerp-bestemmingsplan, een ontwerp-exploitatieplan en een concept van het beeldkwaliteitsplan.

Het nieuwe bedrijventerrein krijgt een gemengd en regionaal karakter. Het gaat onder meer een plek bieden aan bedrijven die willen vertrekken van het oude bedrijventerrein Legmeer. “Het wordt een duurzaam en toekomstbestendig gebied voor bedrijvigheid en werkgelegenheid,” stelt wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken).

GROENSTROOK Sinds de vaststelling van de Startnotitie BTAZ in mei 2020 door de Amstelveense gemeenteraad zijn diverse onderzoeken uitgevoerd voor het bestemmingsplan om de ontwikkeling van BTAZ milieukundig te onderbouwen. Het gaat om een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte in de zin van de Crisis- en herstelwet. Dit houdt in dat de gemeente gebruik maakt van een langere doorlooptijd van het bestemmingsplan en van een nieuwe wijze van milieuzonering (gebaseerd op de Milieuzonering nieuwe stijl van de Vereniging Nederlandse Gemeenten). Ook is er sprake van dynamische verwijzingen naar beleidsregels zoals het beeldkwaliteitsplan. De gemeente Amstelveen houdt in het bestemmingsplan rekening met een eventuele halte van de Uithoornlijn en een groenstrook als afscheiding tussen de Uithoornse woonwijk Legmeer en het toekomstige bedrijventerrein.

Het concept van het beeldkwaliteitsplan beschrijft de beoogde ruimtelijke kwaliteit van BTAZ binnen de vastgestelde beleidskaders van gemeente en provincie. Aanvragen van omgevingsvergunningen worden hieraan straks getoetst.

MARTINEZ CHOCOLADE Parallel aan de procedure voor dit bestemmingsplan voert de gemeente een omgevingsvergunningprocedure in afwijking van het huidige bestemmingsplan voor Meerlandenweg 59. Martinez Chocolade wil hier een nieuw bedrijfsgebouw realiseren.

STALEN KARKASSEN Daarnaast heeft het Amstelveense college van B en W op 1 juni al. ingestemd met de ontwerp-omgevingsvergunning voor een bedrijfsuitbreiding aan Zijdelweg 19. Deze ligt vanaf 9 juni 2021 voor zes weken ter inzage. De aanvraag voor deze vergunning was al in 2016 ingediend. De ontwikkelaar was er in eerder stadium ten onrechte van mening dat er sprake zou zijn van een vergunning en is toen begonnen met bouwen. Deze bouw is vervolgens op 18 september 2018 door de gemeente stilgelegd. Sindsdien staan op deze locatie al geruime tijd alleen hoge stalen karkassen.

Met de ontwikkelingen aan de Meerlandenweg en aan de Zijdelweg is in het nieuwe bestemmingsplan BTAZ rekening gehouden.

TER INZAGE Van 18 juni tot 30 juli 2021 is het mogelijk om de stukken digitaal of op papier in te zien. Zie voor meer informatie www.amstelveen.nl/btaz. Na afloop van deze periode verwerkt de gemeente de mogelijke zienswijzen en inspraakreacties in nota’s van beantwoording. Vervolgens kunnen de stukken na de zomer ter besluitvorming aan het Amstelveense college van B en W en de gemeenteraad worden aangeboden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie