De turnsters van United Amstelveen zijn blij met hun eerste prijs.
De turnsters van United Amstelveen zijn blij met hun eerste prijs. AmstelveenOranje

Kinderen winnen met Koningsdagactie geldprijzen voor goed doel en eigen club

12 mei 2021 om 13:00 Overig

AMSTELVEEN Meerdere talentvolle kinderen zijn met de Koningsdagactie van Stichting Amstelveen Oranje, ‘Amstelveen kleurt Oranje’, in de prijzen gevallen. Zij wonnen met een oranje-video waarin ze hun talent tonen, bedragen van 150 euro, 250 euro en 500 euro voor hun club of een goed doel.

De oranje-actie is in het leven geroepen door Stichting Amstelveen Oranje om kinderen tóch een Koningsdaggevoel te geven. Op de Koningsdagvrijmarkt laten kinderen normaal gesproken zien dat ze talent hebben voor bijvoorbeeld muziek maken, tekenen of sport. Omdat het vanwege corona allemaal niet door kon gaan mochten kinderen een video opnemen waarin zij hun talent tonen zoals ze dat op de vrijmarkt zouden doen. Deze video konden ze uploaden op de digitale talentenmarkt. Door mee te doen aan deze actie maakten de kinderen kans op mooie geldbedragen voor hun club of een lokaal goed doel.

WINNAARS De stichting heeft uiteindelijk drie prijswinnaars uitgekozen. Op plaats drie is Santiago geëindigd. Hij won 150 euro met zijn dwarsfluit. Hij wilde dit geldbedrag graag doneren aan de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus, voor de wederopbouw van de Urbanuskerk in Bovenkerk. Hij heeft dit inmiddels ook kenbaar gemaakt (zie foto) aan dit goede doel. 

Tekst gaat verder onder de foto.


Santiago overhandigt de cheque aan de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. (Foto: Amstelveen Oranje)

Op nummer twee eindigde Anay. Hij won 250 euro voor de Muziek- en Dansschool Amstelveen. En de grote winnaar van de actie was een groep 8- tot 11-jarige turnsters van de turnvereniging United Amstelveen. Zij wonnen samen 500 euro voor hun vereniging. De kinderen beslissen samen met de club wat er met dit geld gaat gebeuren.


Anay heeft de tweede prijs gewonnen. (Foto: Amstelveen Oranje)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie