Afbeelding
Google

Onrust bij scholen vanwege examenstunt

22 april 2021 om 17:10 Overig

AMSTELVEEN Bij het Amstelveen College verzamelden zich vanochtend zo’n 150 leerlingen die boos waren omdat de eindexamenstunt niet door mocht gaan. De school had besloten de deuren dicht te houden. De lessen gingen gewoon door voor de leerlingen die binnen waren.

Rector Anke de Peuter meldde aan NH Nieuws dat er signalen waren dat het niet alleen ging om verstoren door leerlingen maar ook om jongeren van buiten de school. “Dan moet je denken aan oproepen via social media om vuurwerk mee te nemen en ‘zwaar te gaan rellen’.”

De politie hield de boel in de gaten bij de school. Daarbij waren ook honden aanwezig. Volgens de rector om de veiligheid van de leerlingen te garanderen. Een woordvoerder van de politie vertelde dat er met eieren en vuurwerk was gegooid. Volgens de examenleerlingen hebben anderen het voor hen verpest. Uiteindelijk besloten ze elders hun feestje te gaan vieren en liep het schoolplein leeg.

Het gerucht ging dat de leerlingen zich zouden verplaatsen naar het Keizer Karel College. Daar was op dat moment ook een examenstunt bezig. In de gangen werd confetti afgeschoten en er was champagne. De school kreeg een waarschuwing van de politie en deed daarom uit voorzorg de hekken dicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie